Mobilā brigāde aicina rīdziniekus ziņot par bezpajumtnieku pulcēšanās vietām

Tuvojoties aukstajam laikam lūdzam rīdziniekus informēt, ja viņu redzeslokā nonāk cilvēki, kuri uzturas dienas un nakts laikā dzīvošanai nepiemērotos apstākļos, t.i., uz ielas, dārza būdās, šķūnīšos, pamestās ēkās vai citās vietās.

Lūgums informāciju sniegt darba dienās darba laikā no 9.00-17.00 pa tālruni 67181669, tādējādi palīdzot Mobilās brigādes ielu sociālajam darbam ar bezpajumtniekiem darbiniekiem nodrošināt cilvēkiem, kuri palikuši bez pajumtes nepieciešamo palīdzību, informāciju un nokļūšanu patversmē.

2011. gada deviņos mēnešos Mobilās brigādes darbinieki saņēmuši 593 telefona zvanus, kuros rīdzinieki informējuši par cilvēkiem, kuri uzturas dienas un nakts laikā dzīvošanai nepiemērotos apstākļos vai nodarbojas ar ubagošanu, 1549 reizes darbinieki snieguši konsultācijas, kā arī 1068 cilvēki pārvesti uz patversmēm/naktspatversmēm vai uz ārstniecības iestādēm. Tāpat septembra mēnesī Mobilā brigāde apsekojusi un izvedusi pārrunas ar vairāk kā 27 ubagotājiem, no kuriem 6 bijuši no citām pašvaldībām.

5.oktobrī un 7.oktobrī Mobilā brigāde sadarbībā ar Rīgas Pašvaldības policiju dosies reidos, lai apzinātu bezpajumtnieku un ubagotāju atrašanās vietas Rīgā.

Mobilās brigādes galvenie uzdevumi ir izbraukt dažādus maršrutus Rīgas pilsētā, apzināt un regulāri apsekot bezpajumtnieku un ubagotāju pulcēšanās vietas, izbraukt uz konkrēto vietu pēc operatīvās informācijas saņemšanas, noskaidrot katra klienta situāciju, vajadzības un problēmas, informēt par iespējamo palīdzību un tās saņemšanas iespējām, motivēt cilvēkus risināt savas sociālās problēmas.

Mobilās brigādes ielu sociālajam darbam ar bezpajumtniekiem tālrunis darba dienās no plkst. 9.00 līdz 17.00 - 67037374 vai mobilais tālrunis 27023550.

Neskaidrību gadījumos informāciju var iegūt zvanot pa Rīgas domes Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80005055.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais