Rīga palielina vietu skaitu naktspatversmēs

Rīgā oktobrī tiek palielināts vietu skaits patversmēs, ir pagarināti naktspatversmju darba laiki un darbu atsāk zupas virtuve Čiekurkalnā.

Saskaņā ar rīcības plānu naktspatversmes no pirmā oktobra līdz 31. oktobrim darbosies no sešiem vakarā līdz astoņiem rītā, kopumā tās ir septiņas patversmes un naktspatversmes, kuras līdzfinansē Rīgas dome. Vasaras periodā Rīgas dome līdzfinansēja 412 vietas patversmēs, septembrī 527, bet no oktobra vietu skaits visās patversmēs kopā palielināts līdz 647 vietām, kas salīdzinoši ir par 39 vietām vairāk nekā 2010. gada oktobrī, kad patversmēs bija 608 vietas. Septembra pēdējās dienās patversmēs vidēji uzturas tikpat cilvēku kā gadu iepriekš – 385 cilvēki dienā, pastāstīja Rīgas domes Labklājības departamenta speciāliste Lita Brice.

Rīgā darbosies četras zupas virtuves, kuras līdzfinansē Rīgas dome (kopumā 680 porcijas dienā piecas reizes nedēļā). Pirmdien, 3. oktobrī, darbu atsāks zupas virtuve Čiekurkalna tirgū, kas strādās darba dienās no pulksten 13 līdz 14. Āgenskalna tirgus rajonā, skvērā starp Mazo Nometņu ielu un Zeļļu ielu, zupas virtuve strādā darba dienās no pulksten 12 līdz 13, bet K. Barona ielā 56 tā darbojas katru dienu, izņemot svētdienas, no pulksten 9 līdz 11. Pusdienas var saņemt arī dienas centrā bezpajumtniekiem un maznodrošinātajiem (Katoļu ielā 57 katru darba dienu no pulksten 13 līdz 15, bet tās pienākas tiem klientiem, kuri piedalās dienas centra nodarbībās un veic līdzdarbības pienākumus. Vasarā trīs zupas virtuvēs dienā Rīgas dome līdzfinansēja 400 porcijas, septembrī 450, bet oktobrī jau četrās zupas virtuvēs pašvaldība līdzfinansēs pavisam 680 porcijas dienā.

Speciālisti atgādina: ja iedzīvotāju redzeslokā nonāk persona, kura uzturas dienas un nakts laikā dzīvošanai nepiemērotos apstākļos – uz ielas, dārza būdās, šķūnīšos, pamestās ēkās vai citās vietās, lūdzam informēt Rīgas patversmes mobilo brigādi darba dienās pa tālruni 27023550.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais