Ušakova darbam – augstākais rīdzinieku novērtējums

© f64

Rīgas domes darbu pozitīvi vērtē 66,3% rīdzinieku, liecina augustā veiktās Tirgus un sabiedriskās domas izpētes centra SKDS aptaujas dati.

Savas pašvaldības veikumu pozitīvi novērtējuši 55,1% respondentu, vēl 11,2% to raksturojuši kā ļoti pozitīvu. Vienlīdz apmierināti ar pašvaldības darbu ir gan LR pilsoņi (65%), gan respondenti bez LR pilsonības (70%), gan cilvēki, kuri ģimenē runā latviešu valodā (62%), gan krievu valodā (69%).

Rīgas domes darbam šis ir atzinīgākais vērtējums kopš 1997. gada augusta, kad tika uzsāktas regulāras aptaujas par Rīgas domes darba vērtējumu. Jāpiebilst, ka rīdzinieku vērtējums šajā laikā ir bijis plašā amplitūdā: no 56% pozitīva vērtējuma 1998. gada decembrī līdz 63% negatīvam vērtējumam 2009. gada maijā.

Pašreizējā sasaukuma laikā pašvaldības darba pozitīvs vērtējums ir sistemātiski pieaudzis: no 28% 2009. gada augustā līdz 66.3% 2011. gada augustā.

Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova darbu pozitīvi novērtējuši 82,3 % aptaujāto rīdzinieku. Salīdzinot ar iepriekšējo aptauju, kas veikta maijā, domes priekšsēdētāja darbības vērtējuma reitings pieaudzis par 9,1 procentpunktu, un tas ir augstākais vērtējums, kādu saņēmis Rīgas pašvaldības vadītājs kopš uzsāktas regulāras sabiedriskās domas aptaujas.

Latvijā

Valsts drošības dienests pabeidzis izmeklēšanu esošajos kriminālprocesos par prettiesisku darbību Ukrainā, karojot Krievijas pusē. Prokuratūra tiesai nosūtījusi 6 lietas, bet vairākās apturētas, jo, piemēram, persona ir meklēšanā un nav iespējams uzrādīt apsūdzību, Viena no lietām, kas šī iemesla dēļ apturēta ir pret Ilijasu Mahamajevu. Par karošanu Krievijas pusē viņam plāno atņemt Latvijas pilsonību, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums “de facto”, atsaucoties uz iekšlietu ministra Rihards Kozlovska teikto (JV).

Svarīgākais