Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas policistu trīnīši ēd dūšīgi

© F64 Photo Agency

Pašvaldības policijas darbinieki Viktorija un Ģirts Buividi 15. septembrī kļuva par mammu un tēti trim mazuļiem – meitai Elizabetei, dēliem Markam un Aleksam, izpelnoties pirmo šogad dzimušo trīnīšu vecāku godu Latvijā.

«Visi ir veseli un arī ēd dūšīgi,» priecājas jaunā māmiņa. «Pateicoties šīs slimnīcas jaukajām māsiņām, ar katru dienu kļūst arvien vieglāk, un esam jau gandrīz gatavi braukt mājās,» priecājas Viktorija. Rīdzinieku ģimenē šie ir pirmie bērni – sākumā gan neesot sapņojuši par trīnīšiem, bet tā sanācis. Pirmos trīs grūtniecības mēnešus vecāki domājuši, ka būs viens bērniņš, bet jau trešajā noskaidrojies, ka gaidāmi vairāki.

Nepilnu divu nedēļu laikā par vairākiem simtiem gramu audzis mazuļu svars. Meitiņa Elizabete no 2,3 kilogramiem pieņēmusies svarā līdz 2,7, dēls Alekss no 2,2 līdz 2,4 kilogramiem, bet Marks – no 1,9 līdz 2,2. «Meitiņa ēd visdūšīgāk,» atklāj Viktorija. Jaunā māmiņa arī pastāstīja, ka raksturi mazajiem vēl nav izteikti – visi mierīgi, tomēr izskata ziņā trīnīši ir pavisam atšķirīgi un sajaukt neesot iespējams. Ģimene ir priecīga un pārliecināta, ka veiksmīgi tiks galā ar nesen pasaulē nākušo mazuļu audzināšanu. Jaunā māmiņa un bērniņi atrodas Gaiļezera bērnu slimnīcā, bet jau piektdien cer doties mājās.

Rīgā dzimušo trīnīšu ģimenei vienreizēju pabalstu 3000 latu apmērā piešķirs Rīgas dome, 6000 latu – valsts.

Gandrīz pusotras nedēļas pēc Buividu ģimenes pieauguma, 27. septembrī, Latviju pārsteidza vēl viens priecīgs notikums – arī Jēkabpilī Rēzeknes novada skolotājas ģimenē piedzima trīnītes. Meitenītes jūtas labi, un arī jaunās māmiņas veselības stāvokli mediķi raksturo kā labu.