Represētie un pretošanās kustības dalībnieki saņems 50 latu svētku pabalstu

Svinot Latvijas Republikas proklamēšanas 91. gadadienu, politiski represētās personas un nacionālās pretošanās kustības dalībnieki varēs saņemt 50 latu svētku pabalstu.

Šo pabalstu izmaksai 2009.gadā no Rīgas domes budžeta līdzekļiem atvēlēti 213 950 lati.

Svētku pabalstu no 9. novembra līdz 11. novembrim varēs saņemt Latgales priekšpilsētas Sociālajā dienestā, 11. novembrī un 12. novembrī - Vidzemes priekšpilsētas Sociālajā dienestā, 9.novembrī un 10.novembrī - Zemgales priekšpilsētas Sociālajā dienestā, no 3.novembra līdz 5.novembrim - Kurzemes rajona Sociālajā dienestā, bet no 9.novembra līdz 12.novembrim pabalstu izmaksās Ziemeļu rajona Sociālajā dienestā.

Labklājības departamentā norāda, ka lēmumu par pabalsta piešķiršanu vai atteikumu pieņem Rīgas priekšpilsētas (rajona) Sociālais dienests atbilstoši personas deklarētajai pamata dzīvesvietai. Pabalsts tiek piešķirts reizi gadā, novembrī, bez iesnieguma un bez ienākumu un materiālās situācijas izvērtēšanas.

Lai saņemtu pabalstu, pabalsta saņēmējam jāuzrāda politiski represētās personas vai nacionālās pretošanās kustības dalībnieka statusu un personu apliecinoši dokumenti.

Pēc pašvaldības apkopotās informācijas, 2008.gadā svētku pabalstu saņēma 4057 politiski represētās personas un kopumā tika izmaksāti 203 760 lati.

Svarīgākais