Iedzīvotāji aicināti uz tikšanos par Skanstes apkaimes attīstību

29. septembrī plkst. 18.00 Rīgas Ziemeļu izpilddirekcijā, Rūpniecības ielā 21 rīdzinieki un citi interesenti aicināti uz sarunu par Skanstes apkaimes attīstības iespējām.

Paredzēts, ka līdz šī gada beigām tiks izstrādāta telpiskā koncepcija un precizēts teritorijas plānojums Skanstes apkaimē - teritorijā starp Pulkveža Brieža ielu, Ganību dambi, dzelzceļa trasi, Duntes ielu, Skanstes ielu, Vesetas ielu un tās turpinājumu, Emiļa Melngaiļa ielu, Hanzas ielu. Šajā procesā plānots iesaistīt dažādus speciālistus un iedzīvotājus.

Tiks izstrādātas teritorijas izmantošanas un apbūves veidošanas vadlīnijas, pieļaujamās apbūves raksturojums, definēti ēku izvietojuma principi un iespējamās to funkcijas, noformulēti transporta kustības un auto novietošanas principi, izvērtēta plānotās apbūves ietekme uz publisko ārtelpu, pagalmu vides kvalitāti un apstādījumu veidošanas iespējām, tiks izvērtēta tirdzniecības ielu izveidošanas nepieciešamība, kā arī tiks risināti citi ar Skanstes apkaimes attīstību saistītie jautājumi.

Papildu informāciju par attīstāmo teritoriju skatīt mājas lapā www.apkaimes.lv un Pilsētas attīstības departamenta mājas lapā www.rdpad.lv sadaļā „Sabiedrības līdzdalība” .

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais