Rīgas domnieki lems par kultūras iestāžu tīkla pilnveidošanu

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas deputāti šodien lems par kultūras iestāžu tīkla pilnveidošanu.

Lēmumprojektā par kultūras iestāžu tīkla pilnveidošanu paredzēts reorganizēt koncertorganizāciju "Ave Sol", Rīgas kultūras centru "Iļģuciems", Rīgas kultūras un atpūtas centru "Imanta", kultūras namu "Draudzība", kultūras namu "Ziemeļblāzma", Rīgas Porcelāna muzeju un Aleksandra Čaka memoriālo dzīvokli-muzeju, izveidojot Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienību.

Galīgo lēmumu par kultūras iestāžu tīkla pilnveidošanu pieņems Rīgas dome.

Jau ziņots, ka Rīgas domes deputāti vakar nolēma likvidēt Rīgas Kultūras aģentūru.

Aģentūras padotībā esošo Rīgas Jūgendstila centru nodos Kultūras departamentam, bet pārējo aģentūras pakļautībā esošo iestāžu - izstāžu zāles "Rīgas mākslas telpa", kinoteātra "Rīga" un Rīgas Kongresu nama - darbība būs jānodrošina SIA "Rīgas nami", kuras īpašumā jau ir minēto iestāžu izmantotās telpas.

SIA "Rīgas nami" būs jāizstrādā Rīgas pilsētas izstāžu zāles, kinoteātra "Rīga" un Rīgas Kongresu nama apsaimniekošanas, rekonstrukcijas un attīstības programmas, tostarp organizējot Rīgas pilsētas kultūras dzīves norišu daudzveidību, pieejamību un kultūras mantojuma mērķtiecīgas izmantošanas nodrošināšanu.

Līdz ar aģentūras likvidāciju Kultūras departaments pārņems aģentūras tiesības, saistības un mantu, kas attiecināma uz Rīgas Jūgendstila centru. Pārējo iestāžu tiesības, saistības un mantu pārņems SIA "Rīgas nami".