Abrenes ielas galapunkta pieturvietām īpašs noformējums

Noslēdzies radošais projekts, kurā Rīgas satiksme piedāvāja jaunajiem māksliniekiem – Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Dizaina nodaļas studentiem – noformēt Abrenes ielas galapunkta pieturvietas.

Rīgas satiksme ir pateicīga Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas studentiem, kuri piedalījās šī projekta realizācijā un atdzīvināja ne tikai Abrenes ielas galapunkta pieturvietas, bet arī daļu pilsētvides. Rīgas satiksme un LMA Dizaina nodaļas studenti ir pārliecināti, ka Abrenes ielas galapunkta pieturvietu jaunais noformējums radīs pozitīvas emocijas un pasažieru gaidīšanas laiks pieturvietās būs patīkamāks.

Atgādinām, ka 2011.gada 14.jūnijā jaunie mākslinieki uzsāka vides dizaina projekta realizāciju. Pēc Rīgas satiksmes iniciatīvas tika pārveidots vizuālais noformējums sešām Abrenes ielas galapunkta pieturvietām, piešķirot tām māksliniecisko individualitāti.

Abrenes ielas galapunkts atrodas pašā Rīgas centrā un ir lielākais, tādēļ Rīgas satiksme uzrunāja LMA studentus izmēģināt savus spēkus pilsētvides atdzīvināšanā. Tā kā tika saņemti vairāki interesanti risinājumi, Rīgas satiksme nolēma dot iespēju katram idejas autoram realizēt savu radošo ieceri dzīvē, piešķirot katrai no sešām pieturvietām savu individuālo un īpašo noformējumu.

Autobusu galapunkts Abrenes iela ikdienā apkalpo gandrīz pusi no visiem Rīgas satiksmes autobusu maršrutiem. Savas ikdienas gaitas šeit veic 30 autobusu maršruti, kas pasažierus tālāk nogādā uz tuviem un attāliem Rīgas mikrorajoniem. Piemēram, ir maršruti, kas apkalpo Vecmīlgrāvi, Jaunciemu, Zolitūdi, Dārziņus, Mežaparku, nogādā pasažierus līdz Lidostai Rīga, Mārupei, Piņķiem, kā arī daudziem citiem Rīgas mikrorajoniem vai no Rīgas netālu esošām vietām.