Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ar soda sitieniem Rīgā atklāj futbollaukumu

© f64

Bērnu un jauniešu namā Imanta jau sen sapņoja par jaunu laukumu, kur mazajiem sportistiem pilnveidot savas futbolistu prasmes. Vakar šis sapnis piepildījās un svinīgā ceremonijā Rīgas domes (RD) priekšsēdētājs Nils Ušakovs, viņa vietnieks Andris Ameriks, kā arī Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Leonīds Kurdjumovs un Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs atklāja ilgi gaidīto laukumu.

«Svarīgi, lai būtu ne tikai labi dzīvošanas apstākļi, bet arī iespēja aktīvi pavadīt brīvo laiku,» atklāšanas ceremonijas uzrunā sacīja bērnunama vadītāja Ausma Bakāne. Savukārt A. Ameriks uzsvēra, ka Latvijā īpaši vajadzētu attīstīt un pilnveidot pasaulē tik populāro un iecienīto sporta veidu – futbolu, tāpēc svarīgi jauniešiem radīt labus apstākļus un iespējas attīstīties šajā jomā. RD pārstāvji un Latvijas Futbola federācijas (LFF) komercdirektors Vladimirs Žuks kopā ar mazajiem sportistiem iemēģināja jauno futbola laukumu, veicot pirmos soda sitienus. Kā balvu par piedalīšanos viesi saņēma ziedus un ierāmētus bērnu zīmējumus.

Jau daudzām Imantas bērnu paaudzēm sports bijis lielā cieņā, un 2002. gadā nodibināts pašiem savs sporta klubs. Īpaši labi rezultāti sasniegti meiteņu futbolā, kur demit reižu iegūts Latvijas čempionu tituls, bet MTG Pasaules miera kausa sacensībās lielisku sniegumu parādījuši arī zēni, otro gadu pēc kārtas uzvarot Latvijas atlases turnīrā un izcīnot ceļazīmi uz finālu Oslo Norvēģijā.

Futbola laukums tapis arī ar LFF atbalstu – laukumu būvniecība visā Latvijā notiek, sadarbojoties pašvaldībām un Futbola federācijai. Pērn pie 35 skolām ierīkoti laukumi – desmit ar mākslīgo segumu 800 kvadrātmetru platībā, 25 laukumi 273 kvadrātmetru platībā. LFF projektu vadītājs Guntars Indriksons pastāstīja, ka pašvaldību uzdevums ir uzbūvēt laukuma pamatni, bet federācija nodrošina ar sintētisko mākslīgās zāles segumu. Šogad laukumi tapuši arī Kauguros, Rēzeknē, Daugavpilī, Preiļos, Zilupē, Arkādijas parka teritorijā galvaspilsētā, Rīgas 49. vidusskolā, Rīgas Tehniskajā universitātē un Ogrē. Lielākā daļa sporta laukumu atrodas skolu tuvumā, tādējādi nodrošinot to intensīvāku un lietderīgāku izmantošanu, uzsvēra G. Indriksons. Federācija iesaistās futbolu laukumu izveidē, domājot par jaunās futbola paaudzes attīstību un spēju nākotnē kļūt par daļu no Latvijas izlases. LFF pārstāvis pavēstīja, ka darbi turpināšoties arī nākamgad – zināms, ka taps divi laukumi Rīgā, par pārējiem īstas skaidrības vēl nav.

Pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma 1456 kvadrātmetru lielā futbola laukuma ierīkošanas darbus veica firma SIA RERE04, un kopējās izmaksas bija 141 606 lati.