Atklās satiksmi jaunizbūvētā Austrumu maģistrāles posmā

Rīt, 15.septembrī, tiks atklāta satiksme jaunizbūvētā Austrumu maģistrāles posmā.

Jaunizbūvētais posms sastāv no trīs daļām – Austrumu maģistrāles krustojuma ar Gaujas ielu (esošā satiksmes pārvada Vairoga ielā turpinājums), Viestura prospekta un Meža prospekta divu līmeņu satiksmes mezgla, kā arī šos objektus savienojošajā Austrumu maģistrāles posma no Gaujas ielas līdz Viestura prospektam, kas izbūvēts 2008.gadā.

Satiksmes atklāšanā Austrumu maģistrāles un Gaujas ielas krustojumā piedalīsies arī Rīgas mērs Nils Ušakovs un Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks.

Arī pēc satiksmes sākšanās pa jaunuzbūvētajām estakādēm Austrumu maģistrālē, būvdarbi vēl turpināsies.

Austrumu maģistrāles posma Gustava Zemgala gatves būvniecība posmā no Gaujas ielas līdz Meža prospektam – projektētājs ir SIA „Tiltprojekts”, savukārt būvniecības darbus veic PS „TLTB”. Būvdarbi tika sākti 2008.gada oktobra beigās.

Austrumu maģistrāles posma Viestura prospekta un Meža prospekta divu līmeņu satiksmes mezgls – projektētājs ir SIA „Inženierbūve”, savukārt būvniecības darbus veic AS „A.C.B.” Būvdarbi tika sākti 2010.gada aprīlī.

Plānots, ka Austrumu maģistrāles posmi, kuros patlaban notiek būvdarbi (Gustava Zemgala gatves un Gaujas ielas divu līmeņu satiksmes mezgls, Viestura prospekta un Meža prospekta divu līmeņu satiksmes mezgls) tiks pabeigti līdz šā gada beigām, atklājot satiksmi Austrumu maģistrāles posmā no Gaujas ielai līdz Viestura prospektam.

Austrumu maģistrāle ir paredzēta kā viena no maģistrālo ielu tīkla sastāvdaļām Rīgā, kas nodrošinās tranzīta satiksmi, uzņems galvenās pilsētas starprajonu transporta slodzes un izvadīs uz ārējo ceļu tīklu.

Tā savienos Dienvidu šķērsojumu ar Viestura prospektu, šādi veidojot Rīgas centra apbraucamo ceļu. Austrumu maģistrāle būtiski atslogos Rīgas vēsturisko centru, īpaši 11. novembra krastmalu no kravu transportlīdzekļu satiksmes.

Svarīgākais