SIA „Rīgas nami” uzdots pārskatīt telpu nomas maksu ārstniecības iestādēm

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks šodien uzdevis SIA „Rīgas nami” atlikt jautājumu par vairākkārt paaugstinātas nomas maksas piemērošanu Rīgas ārstniecības iestādēm, kuras pilnībā vai daļēji atrodas SIA „Rīgas nami” valdījumā esošajās ēkās, un vēlreiz padziļināti izvērtēt medicīnas iestādēm piemērojamo nomas maksas apmēru un tā ekonomisko pamatotību.

A. Ameriks arī uzdevis līdz šā gada 1. novembrim sagatavot priekšlikumus vienotu noteikumu izstrādei par ārstniecības iestādēm piemērojamo telpu nomas maksas aprēķināšanas kārtību, par turpmāko rīcību savlaicīgi informējot gan Veselības aprūpes darba devēju asociāciju, gan visas līgumattiecībās iesaistītās medicīnas iestādes.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem nomas maksas izmaiņas aprēķinājuši nekustamo īpašumu vērtētāji. Eksperti, sagatavojot nākamā gada nomas līgumu, rosinājuši nomas maksu medicīnas iestādēm paaugstināt vairākkārt. Tas attiektos uz astoņām privātajām medicīnas iestādēm un vēl vairākām ģimenes ārstu praksēm.

Medicīnas iestādes saistībā ar šiem aprēķiniem, ko bija saņēmušas "Rīgas namu" sagatavotā vēstulē, vērsās pašvaldībā, paužot, ka plānoto summu nebūs iespējams samaksāt. Izvērtējot šos iebildumus, pirmdien nolemts nomas maksas maiņu apturēt un izvērtēt atkārtoti.

Tāpat līdz 1.novembrim "Rīgas namiem" jāsagatavo priekšlikumi vienotu noteikumu izstrādei par ārstniecības iestādēm piemērojamo telpu nomas maksas aprēķināšanas kārtību, par turpmāko rīcību savlaicīgi informējot gan Veselības aprūpes darba devēju asociāciju, gan visas līgumattiecībās iesaistītās medicīnas iestādes.

Saskaņā ar valdībā lemto nomas maksu bija iecerēts paaugstināt no jaunā gada.

Svarīgākais