Ķīšezera glābšanas stacijas rekonstrukcijā ieguldīti vairāk nekā 120 tūkstoši latu

8.septembrī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs kopā ar Rīgas pašvaldības policijas (RPP) vadību apmeklēja glābšanas staciju „Ķīšezers” (Pāvu ielā 16), kur pabeigti ēkas un policijas kuteru piestātnes rekonstrukcijas darbi. N.Ušakovs apskatīja arī blakus esošo pludmali, kura arī ir labiekārtota, un vēroja glābēju paraugdemonstrējumus.

RPP informēja pilsētas vadību, ka šajā peldsezonā policijas glābēju vienībai kopumā izdevies izglābt 14 cilvēkus, 11 no tiem – tieši Ķīšezerā. Rīgas glābēju kvalifikācija esot ļoti augsta, kas ļauj apmācīt arī citu reģionu un pilsētu glābējus, piemēram, Jelgavas kolēģus.

N.Ušakovs: „Drošība ir viena no galvenajām Rīgas domes prioritātēm. Šis ir jau otrs pašvaldības policijas objekts, pēc Kurzemes rajona pārvaldes ēkas Spilves ielā, kas šogad rekonstruēts un savests kārtībā. Vēl plānots atvēlēt papildus līdzekļus stacijas „Ķīšezers” apkārtnes labiekārtošanai un novērošanas kameru uzstādīšanai blakus esošajā pludmalē.”

Kā ziņots, glābšanas stacijas rekonstrukcijai pašvaldība bija atvēlējusi 124 553 latus. Remontdarbu laikā veikta ēkas fasādes un jumta renovācija, iekštelpu remonts un saimniecības ēkas atjaunošana, kā arī veikti mola nostiprināšanas un virsmas seguma atjaunošanas darbi, izveidojot policijas glābēju kuteru piestātni.

Pagājušā gadsimta 50. gadu beigās uzbūvētajā glābšanas stacijas ēkā un 1970. gadā ekspluatācijā nodotajam molam līdz šī gada pavasarim bija veikti tikai uzturēšanas darbi. Sakarā ar būvju kritisko stāvokli Rīgas dome 2010. gada nogalē pieņēma lēmumu par līdzekļu piešķiršanu remontdarbiem pašvaldības glābšanas stacijas ēkai un mola rekonstrukcijai.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais