Definēta Maskavas, Krasta un Turgeņeva ielu kvartāla rekonstrukcijas iecere

Šodien Rīgas pilsētas būvvaldē saskaņots Maskavas, Krasta un Turgeņeva ielu kvartāla degradētās teritorijas tehniskā projekta mets, kas uzskatāmi ilustrē pilsētai nozīmīgas publiskās ārtelpas attīstības ieceri. Projekta mets paredz mūsdienīgu kvartāla labiekārtojumu un krastmalas atjaunošanu posmā no Dzelzceļa tilta līdz Salu tiltam. Papildus tam projekts paredz izbūvēt veloceliņu visā krastmalas garumā, atjaunot gājēju tuneli, kas veidos pāreju no kvartāla uz Daugavas krastmalu, kā arī ierīkot jaunus koku un krūmu apstādījumus.

Spīķeru kvartāls ir viens no Rīgas domes objektiem, kurš tiek revitalizēts ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansiālu atbalstu. Objekta revitalizācija un labiekārtošana, ļaus iegūt kvartālam jaunu, modernu tēlu un uzlabot rīdzinieku un pilsētas viesu dzīves kvalitāti. Kvartāla labiekārtošana ļaus Spīķeros rīkot dažāda veida sabiedriskos pasākumus – koncertus, izstādes, lekcijas, radošās darbnīcas, teātra uzvedumus, kino seansus, kultūrvēsturiskos pasākumus, kā arī nodrošinās teritorijas pieejamību cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem.

Spīķeru revitalizācijas tehniskā projekta meta vizualizācijas atrodamas mājas lapa www.rdpad.lv sadaļā „Aktualitātes” .

Spīķeru revitalizācijas tehniskā projekta mets tika izstrādāts pamatojoties uz starptautisko arhitektu un pilsētplānotāju plenērā (2005. gada novembrī) un semināros (2008. gada jūlijā un 2010.gada decembrī) sniegtajiem priekšlikumiem, kā arī konsultācijām ar rīdziniekiem un kvartāla iemītniekiem par projekta risinājumiem. Paredzēts, ka līdz šī gada novembrim tiks pabeigts tehniskais projekts un 2012. gada pavasarī tiks uzsākti labiekārtošanas, atjaunošanas un būvniecības darbi Maskavas, Krasta un Turgeņeva ielu kvartālā.

Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir 3 000 000 lati, no tām Eiropas Reģionālās attīstības fonds finansē 85% no izmaksām (2 550 000 latus), savukārt Rīgas domes līdzfinansējums ir 15% (450 000 lati).

Svarīgākais