Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas 40. vidusskola jaunās telpās

© f64

Kamēr skolēni baudīja vasaras priekus, Rīgā, Akas ielā, intensīvi restaurēja un rekonstruēja, lai Rīgas 40. vidusskolai būtu jauna ēka un mācību gads sāktos ar īpašu saviļņojumu, prieku un gandarījumu.

Svinīgā ceremonijā ar Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa, Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova un priekšsēdētāja vietnieka Andra Amerika piedalīšanos vakar atklāja vidusskolas jauno ēku, kurā šogad mācīsies apmēram 520 skolēnu no 1. līdz 6. klasei. Skolas otra ēka atrodas Tērbatas ielā 15/17, un tajā mācās apmēram 1070 skolēnu no 7. līdz 12. klasei. Tā ir viena no vadošajām izglītības iestādēm Rīgā, kas jau vēsturiski izcēlusies ar augstiem izglītības standartiem – to apliecina gan skolēnu sasniegumi un labie rezultāti centralizētajos eksāmenos, gan Rīgas domes piešķirto Zelta stipendiju skaits. Tagad skola var lepoties ne tikai ar saviem skolēniem un viņu sasniegumiem, bet arī ar skaistajām telpām un tajā valdošo patīkamo atmosfēru. Arī skolas direktore Gaļina Jefremova neslēpa sajūsmu un pateicības vārdus par iniciatīvu un ieguldīto darbu teica gan būvdarbu veicējiem, gan Rīgas domes darbiniekiem.

Būvniecības firma SIA RE&RE veica ēkas fasādes renovāciju, uzlaboja fasādes apgaismojumu, nomainīja inženiertīklus, kā arī uzstādīja jaunas, mūsdienu prasībām un standartiem atbilstošas virtuves iekārtas un tehnoloģijas. Tās ģenerāldirektors Didzis Putniņš stāsta, ka viss izdevies, kā cerēts, tomēr šis objekts bijis liels izaicinājums. «Trīs mēnešu laikā no gruvešiem panākt tādu rezultātu, kādu mēs varam redzēt šodien, nav viegli, to var apliecināt katrs būvnieks. Bet mums viss izdevās – gan ievērojot visus termiņus, gan kvalitāti,» uzsver D. Putniņš.

Ēkas kopējā platība ir 2810 kvadrātmetru, un, lai ievērotu darbu grafiku, no rīta līdz vakaram vairākās maiņās strādājuši 150 celtnieku, projekta kopējās izmaksas ir 959 572 lati.

A. Ameriks savas uzrunas laikā uzsvēra, ka no 275 Rīgā esošajām izglītības iestādēm 202 šogad veikti remontdarbi. Kompleksi būs izremontētas četru skolu – Rīgas Centra daiļamatniecības pamatskolas, Rīgas nedzirdīgo bērnu internātskolas, Rīgas Ukraiņu vidusskolas un Rīgas 40. vidusskolas – ēkas.

Akas ielas ēkā līdz šim darbojušās vairākas skolas, no kurām pēdējā bija Rīgas M. Lomonosova krievu vidusskola, taču šogad to likvidēja un pievienoja Rīgas 40. vidusskolai. Lielākā daļa bijušās M. Lomonosova skolas audzēkņu turpinās mācības atjaunotajā skolas ēkā jau kā Rīgas 40. vidusskolas skolēni.