Festivāls "Staro Rīga 2011" pievērsīsies pilsētas stāstiem

Šogad jau ceturto gadu Latvijas galvaspilsētā par godu valsts dzimšanas dienai notiks gaismas festivāls, kas iepriekšējos gadus ir bijis viens no apmeklētākajiem un iecienītākajiem pasākumiem rīdzinieku un pilsētas viesu vidū.

Staro Rīga – stāsti savu stāstu! Šogad jau ceturto gadu Latvijas galvaspilsētā par godu valsts dzimšanas dienai notiks gaismas festivāls, kas iepriekšējos gadus ir bijis viens no apmeklētākajiem un iecienītākajiem pasākumiem rīdzinieku un pilsētas viesu vidū. «Staro Rīga» šogad norisināsies no 17. līdz 20. novembrim, māksliniekiem un citiem radošiem cilvēkiem piedāvājot savus darbus par tēmu «Pilsētas stāsti».

Gaismas festivāls «Staro Rīga» ir vairāku dienu pilsētvides objektu izstāde, kurā, izmantojot mūsdienu gaismas un video tehnoloģijas, ar izgaismojuma palīdzību tiek pārvērsta Rīgas ainava. Gadu no gada gaismas festivāls kļūst arvien vērienīgāks: ja pirmajā gadā skatītājiem tika piedāvāti 27 mākslas darbi, tad pērn varēja vērot jau 75 apjomīgus gaismas objektus.

Šogad festivālā ar mūsdienīgu gaismas un video tehnoloģiju palīdzību tiks izgaismoti gandrīz simt pilsētvides objekti. Gan ēku gaismojums, gan multimediālas projekcijas pilsētas parkos, uz augstceltnēm un pieminekļiem. Gaismu spēlēs izgaist rudens pelēcība, un pilsētas ainavas aplūkojamas citā dimensijā.

Šī gada «Staro Rīga» piedāvās festivāla konkursa programmas, sadarbības partneru, pilsētvides pastāvīgos, jauniešu un studentu gaismas objektus, kā arī vides reklāmas stendu mākslas un pilsētas iedzīvotāju līdzdalības objektus, starptautisko programmu un citus pasākumus, katrai no iesaistītajām pusēm izstāstot savu stāstu par pilsētu: emocionāli, bezkaislīgi, pamācoši, vēsturiski, interesanti, jocīgi, smieklīgi, dīvaini, savādi, priecīgi, bēdīgi labāk nē, pašapzinīgi, izaicinoši, šādi un tādi, visādi.

Gaismas stāstu nevar izstāstīt bez kādas redzamas dziļākas domas, izgaismota vēstījuma. Tas ir ar spraigu sižeta risinājumu, neparastu notikumu centrā un pilnīgi negaidītu atrisinājumu par pilsētu – urbānu veidojumu, kurā mīt cilvēki, pilsētu – virtuālu, iedomātu, izsapņotu, nereālu vai reālu līdz neiespējamībai, pilsētu – Rīgu, kas šogad svin 810 gadu jubileju.

Latvijā

Rūpēties par saviem bērniem, pirmkārt, ir vecāku uzdevums, un tikai pēc tam tas ir pārējo sabiedrības locekļu uzdevums, otrdien pēc valdības sēdes sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), komentējot gadījumu, kad pēc saslimšanas ar difteriju miris pret šo slimību nevakcinēts četru gadus vecs zēns.

Svarīgākais