Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas izglītības iestādes mācību gadam gatavas

© f64

Lai novērtētu Rīgas mācību iestāžu gatavību pēc pāris dienām uzsākt darbu, Rīgas domes (RD) priekšsēdētājs Nils Ušakovs kopā ar RD priekšsēdētāja vietnieku Andri Ameriku un Īpašuma departamenta direktoru Oļegu Burovu vakar devās aplūkot izglītības iestādes, kurās vasarā notikuši būvdarbi.

Rīgas speciālā pamatskola šoruden uzņems 210 bērnus, un skolas direktore Irīda Jansone priecājas, ka pēc remontdarbiem uz ēkas fasādes spēlējas tik dzīvespriecīgi krāsu toņi. Pamatskola šoruden rotājas salātzaļā un maigi rozā krāsā, sakoptas ir arī vairākas skolas iekštelpas, svaigi izremontēta arī plaša sporta zāle. Kopējās būvdarbu izmaksas ir 204 000 latu. O. Burovs gan norādīja, ka apkārtējā teritorija vēl paliekot nesakārtota un tāpat nepieciešama arī spēļu laukuma izveide bērniem ar īpašām vajadzībām.

Arī blakus esošā Rīgas universālā vidusskola, kuru šoruden pirmo reizi par savu skolu sauks 67 mazie rīdzinieki, ieguvusi jaunu vizuālo noformējumu. Domes pārstāvji ar darba kvalitāti bija apmierināti, bet joprojām neatrisināts palicis jautājums par starp abām skolām esošo zālienu, kur varētu izbūvēt modernu sporta laukumu. O. Burovs skolas pārstāvjus informēja, ka nepieciešams vienoties un nolemt, kuras skolas īpašumā laukums nonāks, lai varētu nodrošināt uzturēšanas izmaksas.

Pavisam krāšņu un māksliniecisku fasādi ieguvis Rīgas 239. bērnudārzs Keldiša ielā, uz kura sienām tagad rotaļājas dažādi dzīvnieki, arī lieli rozā ziloņi. Bērnudārza teritorijā iekārtots arī mūsdienīgs rotaļu laukums, renovētas verandas un veikta virtuves bloka renovācija.