"Grindeks" plāno pie Salu tilta būvēt biroju centru

AS "Grindeks" plāno pie Salu tilta būvēt biroju centru, šodien pēc tikšanās ar uzņēmējiem pastāstīja Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC).

Šlesers norādīja, ka "Grindeks" biroju centru iecerējis būvēt jau pirms kāda laika, bet pašvaldībā bijušas problēmas ar saskaņošanu. "Diemžēl saskaņošana ieilgusi, bet šis jautājums pēc vienošanās ar arhitektiem tiks atrisināts," sacīja vicemērs.

Tikšanās laikā Šlesers šo problēmu pārrunājis ar AS "Grindeks" padomes priekšsēdētāju Kirovu Lipmanu.

Rīgas domes Investīciju un uzņēmējdarbības veicināšanas padome savā nākamajā sēdē plāno skatīt jautājumu par AS "Grindeks" zemes apbūves intensitātes palielināšanu.

LETA jau ziņoja, ka "Grindeks" plāno apgūt jaunus un daudzsološus tirgus Ķīnā, Turcijā un citās valstīs.

Kā stāsta "Grindeks" valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis, uzņēmuma apgrozījums pērn sasniedzis 62,1 miljonu latu, taču 2013.gadā uzņēmums plāno apgrozījumu trīskāršot, gan apgūstot jaunus tirgus, iegādājoties uzņēmumus, gan arī palielinot ražošanas jaudas.

Romanovskis skaidroja, ka "Grindeks" neizslēdz iespēju iegādāties kādu farmācijas uzņēmumu, kas ne tikai nodrošinātu nepieciešamo ampulu formu ražošanu, bet arī varētu palielināt kopējo produktu klāstu un arī tirgus daļu noteiktos, uzņēmumu interesējošos tirgos.

2008.gadā "Grindeks" aktīvo farmaceitisko vielu apgrozījums sasniedza 5,1 miljonu latu.

"Grindeks" ir lielākais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. Uzņēmums specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās.

"Grindeks" koncernā ietilpst četri meitasuzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā, pārstāvniecības un pārstāvji strādā 14 valstīs. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm un veido 96% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Baltijas valstis, Krievija un citas NVS valstis, Japāna un ASV.

Kā ziņots, "Grindeks" auditētā peļņa pērn sasniegusi deviņus miljonus latu, kas, salīdzinot ar 2007.gadu, pieaugusi par 26,8%, liecina uzņēmuma revidētais finanšu pārskats biržā. Koncerna apgrozījums pagājušā gadā sasniedzis 62,1 miljonu latu, kas ir par 10,6 miljoniem latu jeb par 20,6% vairāk nekā 2007.gadā.

"Grindeks" akcijas tiek kotētas "NASDAQ OMX Riga" oficiālajā sarakstā.