Rīgā rekonstruēs 13. janvāra ielas gājēju tuneli

Šonedēļ Zelta Zivtiņa sākusi darbu pie 13. janvāra ielas gājēju tuneļa rekonstrukcijas un tā dizaina atjaunošanas. Gājēju tunelī, kur ik dienas vērojama lielākā cilvēku plūsma Rīgā, pilsētniekus un Rīgas viesus drīzumā priecēs jauns tuneļa sienu dizains, kā arī ar Rīgas domes atbalstu tiek mainīta tuneļa grīda. Tuneļa atklāšanas svētki būs 10.septembrī, mūsdienu kultūras foruma Baltā nakts 2011 ietvaros.

Jaunā tuneļa dizaina autors ir mākslinieks Pēteris Līdaka no reklāmas aģentūras !Mooz. Tā dizains un nosaukums Draugi ir visur veidots, pamatojoties uz ideju, ka tuneļu, kāpņu un labirintu vijumos vienmēr ir kas nedaudz noslēpumains; kur noslēpumi, tur piedzīvojumi. Tas radīts kā daudzdimensiju piedzīvojums, kurā brīžos, kad sareibst galva, Zelta Zivtiņa atgādina – lai kādā virzienā tu dotos, atceries, ka draugi ir visur!

Tuneļa atklāšana paredzēta 10.septembrī, kad pilsētu pārņems mūsdienu kultūras foruma Baltā nakts 2011 drudzis.

Latvijā

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija aicinās Finanšu ministriju (FM) nākamajā gadā saglabāt līdz šim piemēroto iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) sadales kārtību pašvaldībām, tajā skaitā nodokļu prognozes pārpildes gadījumā, aģentūru LETA informēja komisijas priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR).

Svarīgākais