Rīgā notiks Seno ugunskuru nakts

27.augustā,Seno ugunskuru nakts akcijā, nodibinājums "Rīga 2014" 2011. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas - Turku Somijā un Tallina Igaunijā vienlaikus plkst.21.30 Baltijas jūras krastā aizdegs ugunskurus. Ugunskuri tiks aizdegti arī Rīgā.

Rīgā ugunskuru iededzinās Vakarbuļļu pludmalē. Akcija sāksies plkst.20.00. kad profesors Valdis Segliņš stāstīs par jūru un cilvēkiem pie jūras, vēlāk folkloras kopa "Skandinieki" aicinās pie ugunskura, ko plkst.21.30 aizdegs kopā ar tūkstošiem cilvēku apkārt Baltijas jūrai. Rīgā ugunskurs tiks iedegts arī pie Buļļupes ietekas Lielupē, Daugavgrīvas pludmalē.

Seno ugunskuru nakts akcija, kas gadu no gada kļūst arvien populārāka ap Baltijas jūru, šogad ir veltīta Baltijas jūras vides glābšanai un nākotnei. Ugunskuri ap Baltijas jūras piekrasti iezīmēs apņemšanos rūpēties par jūru, kas vieno cilvēkus, pilsētas un valstis, par tās vides kvalitāti, par dabas resursu saglabāšanu savai un nākamajām paaudzēm, norāda Anna Muhka.

Sestdienas akcijai šobrīd ir pieteikti 395 ugunskuri - Igaunijā 230, Somijā 140, Latvijā 18, Zviedrijā 4, Lietuvā 2, Polijā un Krievijā pa vienam, ar vairāk nekā 28 000 dalībniekiem, ziņo Mairolds Vaiks, akcijas koordinators Igaunijā.

Ar ugunskuru vietām un pasākumu programmu Latvijā var iepazīties Rīga 2014 mājas lapā http://riga2014.org/. Savu līdzdalību pieteikuši Carnikavas, Dundagas, Engures, Grobiņas, Limbažu, Pāvilostas, Rojas, Rucavas, Salacgrīvas, Saulkrastu un Ventspils novadi, Liepāja, Jūrmala un Rīga, kā arī pieteikti privātas iniciatīvas ugunskuri.

Latvijā

Aizsardzības sistēmas un Nacionālo bruņoto spēku iekšienē, ārpus komunikācijas, ir daudz lietu, kuras vajag mainīt un būs jāmaina, komentējot secinājumus pēc Krievijas drona nokrišanas Latvijas teritorijā, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.