1.septembrī pārsteigumi un koncerti Vērmanes dārzā

Ceturtdien, 1. septembrī no plkst. 15.00 līdz 22.00 Vērmanes dārzā ikvienu sagaidīs pārsteigumi un aizraujoša koncertprogramma. Uzstāsies dažādi mūziķi, bet vakarā galvenās grupas būs "Astro'n'out", "Z-Scars", mūziķi Ivo Fomins un Aisha, informē Rīgas domes Kultūras departaments.

Jau ziņots, ka septembris Rīgā jau sesto gadu tiek pasludināts par "Jauniešu mēnesi", kura laikā notiek dažādi pasākumi, tajos ikvienam jaunietim ir iespēja izglītoties, fotografēt, orientēties pilsētvidē, iepazīt Rīgu, klausīties un baudīt mūziku, izklaidēties, tikties ar populāriem cilvēkiem, diskutēt un arī piedalīties talkā, lai padarītu Rīgu tīrāku.

3. septembrī Vērmanes dārzā norisināsies pasākums "Nāc un piedalies", kas informēs bērnus, jauniešus un citus interesentus par iespējām Rīgā lietderīgi pavadīt brīvo laiku, iegūt jaunas zināšanas, prasmes un draugus, jo tajā varēs uzzināt, ko var darīt Rīgas jauniešu un bērnu brīvā laika centros. Uz divām skatuvēm bērni un jaunieši sniegs koncertprogrammas, būs radošās darbnīcas un sporta aktivitātes.

Grandiozs mācību gada atklāšanas svētku "Studentu Paradīze 2011" iesildošais pasākums notiks 8. septembrī pie t/c "Olimpia". Par ekstrēmu un azartisku atmosfēru pasākumā parūpēsies Baltijā labākie "Ski and Snowboard" braucēji un "Moto Speedtrial" braucēji.

10. septembrī 25 komandas sacentīsies "Žurku skrējienā 2011". Tas notiks Esplanādē, kur tiks dots uzdevums – atrast 25 nozīmīgus objektus divu stundu laikā. Izaicinājums un iespēja uzzināt daudz ko jaunu un iegūt arī lieliskas balvas!

Vēl viens pasākums, kas plānots 10. septembrī, ir "Brīvprātības platforma", kas notiks t/c "Origo". Tajā tiks piedāvātas radošas aktivitātes kopā ar desmit aktīvām jaunatnes organizācijām, brīvprātīgais darbs kopā ar populāriem mūziķiem Andri Kiviču, "Gain fast", "Z-Scars", "O kartes akadēmiju" u.c.

Ikviens foto entuziasts un interesents 17. septembrī varēs kļūt par "Jauniešu FOTOkross 2011" dalībnieku. Tā laikā būs iespējams redzēt ko vairāk par tūristu iecienītajām kultūrvēstures ēkām, ieraudzīt neredzēto tepat Rīgas ielās un pagalmos.

22. septembrī Rātsnamā notiks "Rīgas skolēnu pašpārvalžu tikšanās". Tajā aicināti piedalīties skolēni, kuriem interesē savas skolas dzīve un ir vēlme kaut ko mainīt.

Foruma "Jaunieši un Rīga: dialogs un sadarbība" ietvaros, 23. septembrī, jaunatnes organizāciju, citu NVO un studentu pašpārvalžu aktīvisti diskutēs par iespējām attīstīt savstarpējo sadarbību, izstrādās priekšlikumus par iespējamām ES struktūrfondu prioritātēm Latvijā no 2014. līdz 2020. gadam, kā arī identificēs priekšnoteikumus jaunatnes organizāciju ilgspējīgai darbība.

"Jauniešu mēnesis" noslēgsies ar sakopšanas talku "Plastmasas karma". Tajā ir gaidīts ikviens, kam rūp tīra un ekoloģiska vide. Talku rīko sabiedriskā organizācijas "Pēdas LV" un uzņēmums "Electrolux Latvia".

"Jauniešu mēnesi 2011" atbalsta Rīgas dome un koordinē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Latvijā

“Rail Baltica” parlamentārā izmeklēšana pietuvojusies politiskās atbildības prasīšanai, uz sēdēm rudenī aicinot gan bijušos, gan pašreizējo satiksmes ministru Kasparu Briškenu. Par to, ko līdz šim secinājusi un kurp virzās deputātu izmeklēšana, skaidroja TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais