Gaismas festivālam "Staro Rīga" pieteikti 57 projekti

Šā gada gaismas festivālam "Staro Rīga", kas norisināsies no 17. līdz 20.novembrim, pieteikti 57 projekti ar kopējo finansējuma pieprasījumu 372 tūkstošu latu apmērā, informēja Rīgas domes (RD) Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Elīna Dambekalne.

Konkursa komisija ir atvērusi iesniegtos pieteikumus, kurus pieteikuši gan iepriekšējo gaismas festivālu projektu realizētāji, gan jaunas radošās grupas un individuāli mākslinieki, un patlaban sākta projektu vērtēšana.

Gaismas festivāls "Staro Rīga" ir vairāku dienu pilsētvides objektu izstāde, kurā, izmantojot mūsdienu gaismas un video tehnoloģijas, ar izgaismojumu tiek pārvērsta galvaspilsētas ainava. Izstādes objekti var būt ēkas, laukumi, tilti, pieminekļi un dažādas citas vietas pilsētvidē. Tie ir aplūkojami gan tuvumā, gan no attāluma pilsētas ainavu kontekstā. Objektus var papildināt performances, muzikālas un teatrālas norises pilsētvidē, kā arī iespējama un vēlama skatītāju interaktīva iesaistīšana.

Šā gada festivāla tēma ir "Pilsētas stāsti".

Gaismas festivāls "Staro Rīga" notiek kopš 2008.gada, kad tas tika veltīts valsts 90.gadadienai.

Latvijā

Aizsardzības sistēmas un Nacionālo bruņoto spēku iekšienē, ārpus komunikācijas, ir daudz lietu, kuras vajag mainīt un būs jāmaina, komentējot secinājumus pēc Krievijas drona nokrišanas Latvijas teritorijā, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Svarīgākais