Grīziņkalnu sakopj soli pa solim

© f64

Kādreizējais rūpnīcu strādnieku rajons Grīziņkalns ar Eiropas struktūrfondu atbalstu top par iedzīvotājiem drošu un dzīvošanai patīkamu vietu. Klusā apkaime netālu no Rīgas centra, par spīti savam vēsturiskajam kolorītam, palēnām kļūst sakoptāka un tādējādi pievilina vairāk cilvēku, kuri sāk iegādāties dzīvokļus Grīziņkalnā.

Rīgas Austrumu izpilddirekcijas vadītājs Dmitrijs Pavlovs atzīst, ka cilvēki saka – zinot par perspektīvajiem plāniem, esam iegādājušies dzīvokli Grīziņkalnā un gribam, lai būtu labi šeit dzīvot. «Redz, ko pašvaldība dara vides sakārtošanā, un novērtē to,» viņš ir apmierināts ar Grīziņkalna pārvērtībām.

Piemēram, pirms sešiem gadiem atjaunotā Mūrnieku iela jau iekļauta tūrisma maršrutos, jo 210 metru garā, bruģētā ieliņa ar skaistajām laternām un skursteņslauķa un mūrnieka skulptūru ir uzpucēta kā konfekte. Tajā tiek rīkoti dažādi pasākumi, tajā skaitā koncerti, un svinēta jauka tradīcija – Kaimiņu diena. Diez vai 2005. gadā daudzi noticēja D. Pavlovam, kurš stāstīja par izpilddirekcijas centieniem mainīt attieksmi pret Latgales priekšpilsētu un Maskačku kā nepievilcīgu vidi. Mūrnieku ielas atjaunošana izmaksāja 140 000 latu. Pa šiem gadiem panākts, ka ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansiālo atbalstu tiks labiekārtotas Rīgas degradētās teritorijas Grīziņkalnā un Miera dārzā, padarot tās par iedzīvotājiem un tūristiem pievilcīgu kultūras un atpūtas telpu.

Pašvaldībā informē, ka projekta Grīziņkalna kultūrvēsturiskā mantojuma tūrisma potenciāla stiprināšana īstenošanu nodrošina Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments sadarbībā ar Rīgas Austrumu izpilddirekciju.

Latgales priekšpilsētā ar izpilddirekcijas atbalstu ir atjaunots vēsturiskais Siena tirgus, uzstādīti vairāki vides objekti, bet šogad turpinās Daugavas promenādes labiekārtošana. Rīgas svētku laikā tur tika atklāts gājēju tiltiņš. Rīgas Austrumu izpilddirekcija sola Daugavas promenādes gājēju ceļu pagarināt līdz putnu novērošanas tornim un izbūvēt zaļo teātri un skeitparku.

***

Par Grīziņkalnu

Platība: 151,7 ha

Iedzīvotāji: 13 691

Iedzīvotāju blīvums: 90 iedz./ha

Nodarbinātība: 10 938

Avots: www.apkaimes.lv