Garšas Meistaru ielā apvienosies restorāni un zemnieki

Rīgas svētkos biedrība "Slow Food Rīga" sadarbībā ar Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentu organizēs Garšas Meistaru ielu, lai rīdziniekiem demonstrētu "Slow Food" principus un palīdzētu izprast labas pārtikas un ēdiena izvēles principus.

Pasākums "Garšas Meistaru iela" notiks sestdien, 20.augustā no 11:00 līdz 18:00 Torņa ielā pie Jēkaba Kazarmām, no Smilšu ielas līdz Jēkaba ielai. "Garšas Meistaru ielā" būs sastopami garšīgas pārtikas audzētāji un ražotāji, gardu ēdienu gatavotāji un baudītāji, kas ikdienā neaizmirst arī par vides saudzēšanu un ilgtspējīgu attīstību.

Mārtiņš Rītiņš biedrības "Slow Food Rīga" valdes priekšsēdētājs: "Esam ne tikai aicinājuši pasākumā piedalīties zemniekus un restorānus, bet apvienojuši tos kopīgas maltītes gatavošanā. Katra ēdiena gatavošanā tiks izmantota vietējo zemnieku produkcija un turpat blakus restorānam būs sastopami paši zemnieki vai ražotāji, kas varēs pastāstīt par savu produkciju. Tāpat arī pasākuma apmeklētāji varēs iegādāties šos ēdienus, paņemt receptes un nodibināt kontaktus ar zemniekiem, lai arī turpmāk savām maltītēm varētu iegādāties vietējos un sezonālos produktus."

Pasākumā laikā restorāns "Vincents" sadarbībā ar zemnieku saimniecībām "Ziedkalni", "Lejas Augstāri" un "Laugaļi" piedāvās Martinelli salātus ar lauku tomātiem, Brusketa ar cūku pupām un asinsdesu, Krēmu Brilē un Kokteili Virgin Mary . Restorāns "B Bārs" sadarbībā ar "Lienes dārziņu" un Alīdas kafiju piedāvās dzērienus un Lapu salātus ar Cherry tomātiem, Balzamico mērci un kazas sieru, Sīpolu bageti ar ceptu vistas fileju un spinātu-biešu lapu salātiem, taverna "Dzintara ceļš" sadarbībā ar zemnieku saimniecību "Birznieki" piedāvās Veģetāro karbonādi. Tāpat pasākumā piedalīsies EcoCatering sadarbībā ar z/s "Miezītes" un restorāns "Riviera" sadarbībā ar "Sidrabjērs" un "EkoMako" piedāvājot Jēra zupu ar olu nūdelēm. Restorāns "Cydonia" sadarbībā ar zemnieku saimniecībām "Lāses" un "Kraujas" piedāvās Jogurta zupu ar dārzeņu kārtojumu un grauzdiņiem, Kazas siera salātus ar tomātu čipsiem un pašceptu maizi un "Vom Fass" kopā ar z/s "Silpurmušas" piedāvās Tomātu zupu un Tomātu plūmju salātus.

Slow Food ideoloģiju attiecībā uz lauksaimniecību, ražošanu un gastronomiju skaidro trīs vārdi. LABS - svaiga un sezonāla diēta, kas ir daļa no vietējās kultūras; TĪRS - ēdiena ražošana un patēriņš, kas nekaitē cilvēku vai planētas veselībai; GODĪGS - pieņemamas cenas patērētājiem un atbilstīga samaksa maza mēroga ražotājiem. Mēs, patērētāji, esam līdzdalībnieki ražošanas procesā - pieprasot un atbalstot augstas kvalitātes vietējo zemnieku ražojumu, mēs spējam arī ietekmēt tirgu. Vairāk informācijas par bioloģisko daudzveidību un citām aktualitātēm "Slow Food" stendā Torņa ielā.

Svarīgākais