Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas svētkos svinēs arī ostas jubileju

Mēdz uzskatīt, ka gadu pirms Rīgas dibināšanas esot radusies Rīgas osta, tāpēc tā šogad atzīmē savu 811. pastāvēšanas gadadienu. Par godu nozīmīgajai jubilejai Rīgas brīvostas pārvalde sarūpējusi virkni dāsnu pārsteigumu rīdziniekiem un pilsētas viesiem. Bez jau tradicionālajām Rīgas kanāla aktivitātēm šogad īpašs būs arī lielkoncerts Meistars. Dziesma. Leģenda.

«Šī būs Rīgas brīvostas dāvana pilsētai. Četri pasākumi abās pusēs Rīgas kanālam un lielkoncerts Mežaparka estrādē būs notikumi, kuri noteikti piesaistīs daudzu svētku viesu uzmanību,» pārliecināts ir Rīgas brīvostas pārvaldes valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks.

Viņš norāda, ka brīvostas valde vienbalsīgi piekritusi atvēlēt aptuveni 200 000 latu šo pasākumu īstenošanai. Lielākā daļa finansējuma (ap 130 000 latu) paredzēti lielkoncerta realizēšanai.

Rīgas svētku laikā no Bastejkalna līdz Operas tiltam būs četri ostas organizēti pasākumi. Jau piektdienas pēcpusdienā no pulksten 16 līdz 18 Bastejkalna pakājē būs brīvdabas koncerts bērniem Brīnumskapis. Savukārt sestdien, 20. augustā, uz tās pašas skatuves atklās jau desmito Kanāla regati. «Šogad pirmo reizi regatē piedalīsies arī Rīgas birokrāti un nacionālā līmeņa birokrāti. Rīgas birokrātus ar nosaukumu Bebri pārstāvēs Rīgas brīvosta, Profesionālie jaunieši būs Izglītības, kultūras un sporta departaments, savukārt Rīgas dārzi un parki būs ar tādu pašu nosaukumu kā uzņēmums. Savukārt nacionālā līmeņa birokrāti būs Ūdens bites, kas īstenībā būs Valsts ieņēmumu dienesta komanda, Aizsardzības ministrijas komanda Latvijas armija un vienkārši Tiesībsargs,» stāsta kanāla regates galvenais tiesnesis Arvīds Dravnieks.

Sestdien pulksten 10 kopā ar kanāla regati atklās arī jaunu tradīciju – Ielu mūzikas dienu. Uzstāšanās vietas paredzētas 13 dažādos Rīgas punktos, bet epicentrs būs Bastejkalnā.

20. augustā pulksten 11 pie Operas nama atklās diennakts basketbola maratonu Krastu mačs, kurā dalībnieki būs divas komandas – Daugavas labā un kreisā krasta iedzīvotāji. Vai Daugavas labais krasts šogad revanšēsies par pērn piedzīvoto zaudējumu, tas kļūs zināms svētdienas rīta pusē.