Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Getliņos audzēs arī ziedus un zemenes

© f64

Kopš augusta sākuma Baltijas lielākajā atkritumu poligonā Getliņi novāc lielaugļu oranžo tomātu ražu. To cena, pērkot uz vietas, ir 61 santīms kilogramā; lielu interesi par tiem izrādījuši vairumtirgotāji. Uzņēmums iecerējis pievērsties arī zemeņu un puķu audzēšanai.

Energobloka saražotais siltums tiek izmantots Getliņu siltumnīcu apsildei, nodrošinot ideālu vidi lauksaimnieciskajai ražošanai. «Getliņi Eko sevi pierādījis kā veiksmīgs uzņēmums, kas gatavs meklēt jaunus risinājumus, kā noturēt konkurētspēju un rīdziniekiem piedāvāt zemākos atkritumu apsaimniekošanas tarifus Latvijā,» norāda Rīgas domes, Getliņi Eko kapitāldaļu turētāja, pārstāvis Andris Ameriks.

Piecarpus metrus augstajās siltumnīcās, kuru kopējā platība ir 3625 kvadrātmetri, ik nedēļu novāc četras piecas tonnas oranžo tomātu. «Raža ir lielāka, nekā mēs cerējām, tomāti ir patiešām garšīgi, un jau tagad vairumtirgotāji izrāda lielu interesi tos iegādāties tirdzniecībai veikalos. Oranžie lielaugļu tomāti esot retums. Tomātus pārdodam pēc nedēļas augstākās cenas principa, kas nozīmē, ka tie izplatītāji un tirgotāji, kuri vēlas iegādāties Getliņu tomātus, var pieteikties, un katru nedēļu mēs veicam cenu aptauju,» stāsta Getliņi Eko valdes priekšsēdētājs Imants Stirāns.

Nākamā gada sākumā siltumnīcās uzsāks nokareno puķu audzēšanu podiņos, kādas no Eiropas uz Latviju neved, savukārt pēc Jāņiem ziedu audzēšanu nomainīs zemenes.