Rīgas svētkos Aldara ielā atdzīvosies 20. gadsimta 30. gadu Rīga

20. augustā Rīgas svētku laikā ar Latvijas lielākās alus darītavas Aldaris gādību Aldaru iela Vecrīgā pārvērtīsies par vietu, kur izbaudīt autentisku 20.gs. 30. gadu Rīgas ielas atmosfēru.

Savukārt viens no Rīgas svētku apmeklētājiem, kurš pareizi atminēs krustvārdu mīklu par Rīgu un alus brūvēšanu, uz vienu gadu tiks iecelts par Aldaru ielas saimnieku un tādējādi baudīs īpašas privilēģijas, un saņems īpašu balvu. Krustvārdu mīkla tiks publicēta avīzē Aldaru ielas vēstis, un to svētku laikā Vecrīgas ielās dalīs avīžzēni.

Aldaru ielā visas dienas garumā apmeklētājus sagaidīs atraktīvi vārtu sargi, ar jautrām un skanīgām melodijām iepriecinās ielu muzikanti, kurpes nopucēs rūpīgs apavu tīrītājs un veiksmi atnesīs jautrais skursteņslauķis. Apmeklētāji varēs sevi iemūžināt pie vērīgā karikatūrista vai retro fotostudijā, kā arī būs iespēja pašam izkalt savu laimes monētu.

Viesiem būs iespēja pārbaudīt arī savas prasmes galda spēlēs, piedalīties radošajās darbnīcās. Tāpat tiks piedāvāts iepazīties ar dažādiem latviešu tradicionālajiem ēdieniem un izbaudīt to saderību ar noteiktām alus šķirnēm.

A/s Aldaris izpilddirektors Tomass Panteli: „Aldaris ar Rīgu ir saistīts jau kopš 1865. gada, un mēs esam viena no retajām alus darītavām Latvijā, kas savu vēsturisko atrašanās vietu ir saglabājusi no 19.gadsimta līdz pat mūsdienām. Rīgas svētku laikā mēs Rīgas iedzīvotājiem un viesiem vēlamies parādīt, kāda izskatījās Rīga un kā rīdzinieki dzīvoja, svētkus svinēja, kādus ēdienus ēda un alu dzēra pagājušā gadsimta 30. gados, kad pilsēta strauji attīstījās un Aldaris bija viena no modernākajām alus darītavām Eiropā.”

Aldaris ir dibināts 1865. gadā un ir lielākā alus darītava Latvijā, kā arī viena no lielākajām Baltijas valstīs. Aldaris ir Carlsberg Grupas uzņēmums. Aldara produktu portfelī ir aptuveni 50 dažādu dzērienu, kas pārstāv piecas grupas – alu, dzeramo ūdeni, alkoholiskos kokteiļus, bezalkoholiskos dzērienus un enerģijas dzērienus.

Svarīgākais