Rīgas pašvaldība bērnudārzu Viestura prospektā varētu atvērt nākamā gada sākumā

Rīgas pašvaldība bērnudārzu Viestura prospektā 57, kas tiks izveidots bijušās Kultūru vidusskolas ēkā, varētu atvērt nākamā gada sākumā.

Kā norādīja Pētersone, patlaban veiksmīgi norit ēkas rekonstrukcija, kurai vajadzētu noslēgties šā gada beigās vai nākamā gada sākumā.

Uz šo bērnudārzu, kas būs Rīgas 169.pirmsskolas mācību iestādes filiāle, plānots uz laiku pārvietot bērnus no bērnudārza "Viršu dārzs" Cimzes ielā, kuru drīz plānots sākt rekonstruēt.

Kā ziņots, lai projektētu un par bērnudārzu pārbūvētu vidusskolas bijušo ēku Viestura prospektā, pašvaldība plāno izlietot aptuveni 600 000 latu, ierēķinot pievienotās vērtības nodokli.

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja interneta mājaslapā pieejamā informācija, Īpašuma departamenta izsludinātajā konkursā par labāko atzīts SIA "AZ Inter" piedāvājums. Kopā konkursā bija pieteikušies septiņi pretendenti.

Pēc renovācijas bērnudārzs būs paredzēts 208 pirmsskolas vecuma bērniem. Renovācijai piešķirti 650 000 latu, kas ir finansējums vēl no 2008.gada. Gan projektēšana, gan ēkas renovācija paredzēta šogad.

Kā jau ziņots, Rīgas pašvaldība nākamo gadu laikā plāno vērienīgi rekonstruēt bērnudārzu "Viršu dārzs" Cimzes ielā. Pašvaldībai bērnudārza rekonstrukcija izmaksās 553 587 latus, ierēķinot pievienotās vērtības nodokli.

Bērnudārza ēka patlaban ir ļoti sliktā tehniskā stāvoklī. Pilnas rekonstrukcijas laikā paredzēts veikt bērnudārza esošo telpu pārplānojumu, no jauna izbūvēt ēdnīcas bloku, rekonstruēt iekšējos un ārējos inženiertīklus, atjaunot ēkas fasādi, kā arī labiekārtot bērnudārza teritoriju, norādīja Pētersone.

Svarīgākais