Uz AB dambja var klausīties "Saulrieta mūziku'' kopā ar dziesminiekiem

Svētdienu vakaros ikviens tiek aicināts baudīt akustisko koncertu ciklu „Saulrieta mūzika” Magic Sand Riga smilšu skulptūru parkā uz AB dambja.

14. augustā plkst. 20.00 dziesminieku mūzikā aicina ieklausīties Anta Eņģele un Marko Ojala. 28. augusta vakarā savās dziesmās dalīsies dziesminieks Pēteris Draguns, 4. septembrī – Ieva Akuratere un „Lidojošais paklājs”, bet 11. septembrī – Haralds Sīmanis un Arvīds Ulme.

Dziesminieki ir īpaša latviešu mūzikas daļa, kas piesaka sevi aizvien skaļāk un drošāk. Šai mūzikai raksturīga izdziedātā vārda primārā loma, aiziešana no lētas izklaides un radošums neatkarīgi no ārējiem apstākļiem vai panākumiem. Tā ir vēstījuma nodošana dabiskiem līdzekļiem – Dieva dota balss, individuāla intonācija, visai askētisks instrumentālais pavadījums un minimāli tehniskie līdzekļi. Dziesminieks ir cilvēks no tautas, kas uzdrošinās izdziedāt sāpi un ar savām dziesmām dziedināt.

Anta Eņģele, Ieva Akuratere, Pēteris Draguns un Haralds Sīmanis ir dziesminieki, kas ap sevi pulcē ne tikai lielu klausītāju loku, bet iedvesmo arī jaunos dziesminiekus.

Svarīgākais