No Grīziņkalna apkārtnes padzīs prostitūtas

Rīgas domē notikušajā apspriedē par sabiedriskās kārtības un drošības jautājumiem,domnieki šodien nolēmuši veikt virkni pasākumu Grīziņkalnam piegulošajā teritorijā, ko par savu pakalpojumu sniegšanas vietu izvēlējušās daudzas prostitūtas.

Sēdē piedalījās Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais, pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins, Austrumu, Ziemeļu un Pārdaugavas izpilddirektori, Pašvaldības policijas un SIA „Rīgas namu pārvaldnieks” pārstāvji.

„Prostitūtu koncentrācija šajā vietā ir izraisījusi iedzīvotāju sašutumu, turklāt vairums prostitūtu ir arī narkomānes, kuras ne tikai lieto, bet arī pašas tirgo narkotikas. No Grīziņkalna tās tiks izsvēpinātas gan ar Pašvaldības, gan ar Valsts policijas spēkiem, izmantojot arī videokameras. Un lai necer tik drīz atrast kādu citu pulcēšanās vietu. Noteikumi par prostitūcijas ierobežošanu pieļauj intīmo pakalpojumu sniegšanu tikai personīgajā dzīvoklī, tos nedrīkst piedāvāt, sniegt vai saņemt kaut kur citur. Tas nozīmē, ka sodīti var tikt arī prostitūtu klienti, nemaz nerunājot par suteneriem – tiem vienkārši jāsēž cietumā”, norādīja D.Turlais.