Rīgas svētkos Mežaparkā būs krāšņs lielkoncerts „Meistars. Dziesma. Leģenda”

Rīgas svētku ietvaros 20. augustā plkst. 20.00 Mežaparka Lielajā estrādē sāksies lielkoncerts „Meistars. Dziesma. Leģenda.”, kas tiek veidots ļoti krāšņs un daudzveidīgs.

Tajā piedalīsies 7000 kora dziedātāju, 400 dejotāju un pūtēju orķestru mūziķu no visas Latvijas. Lielkoncertā skanēs dziesmas no klasiskā Dziesmu svētku repertuāra, kā arī īpaši gatavoti meistaru - diriģentu un komponistu jaundarbi korim.

Rīgas 810 gadu jubilejas lielk oncertam īpašu svētku programmu veido meistari - deviņi radošie tandēmi: Valts Pūce un Mārtiņs Klišāns, Jānis Lūsēns un Andris Veismanis, Juris Kulakovs un Ivars Cinkuss, Arturs Maskats un Mārtiņš Ozoliņš, Uldis Marhilēvičs un Ints Teterovskis, Uģis Prauliņš un Agita Ikauniece, Zigmars Liepiņš un Romāns Vanags, Mārtiņš Brauns un Sigvards Kļava, Imants Kalniņš un Aira Birziņa.

Lielkoncerta klasiskajā Dziesmu svētku programmā izskanēs Pētera Barisona, Emīla Dārziņa, Jāzepa Vītola un Raimonda Paula kompozīcijas, ko diriģēs Vispārējo dziesmu svētku virsdiriģenti: Arvīds Platpers, Edgars Račevskis, Jānis Zirnis un Haralds Bārzdiņš.

Rīgas 810 gadu jubilejas vērienīgajā pilsētas svētku koncertā godināsim vecmeistarus - maestro Imantu un Gido Kokarus 90. dzimšanas dienā. Jubilāri lielkoncertā piedalīsies kā virsdiriģenti.

Kā jau ziņots, Rīga šogad svin 810 gadu jubileju, un no 19. augusta līdz 21. augustam plānoti daudzveidīgi svētku pasākumi.

Svarīgākais