Par Rīgā lūzušiem kokiem jāziņo Apstādījumu inspekcijai

Gadījumos, kad stipra vēja dēļ ir lauzts koks vai tā daļa, izņemot savrupmāju dārzos dekoratīvo koku lūzumus, par šo faktu nepieciešams ziņot arī Rīgas pilsētas Būvvaldes Apstādījumu inspekcijai.

Gadījumos, kad koks ir nogāzies uz privātīpašnieka zemes, nolūzušais koks vai zars jānofotografē un attēls jāpievieno iesniegumam, kas jāiesniedz Būvvaldes Apstādījumu inspekcijai, lai saņemtu atļauju koka novākšanai.

Savukārt, ja ir nolūzis liels koka zars, kurš kokam ir radījis ievērojamu rētu, apdraudot tā tālāku pastāvēšanu, jāraksta iesniegums par iespēju apstādījuma inspekcijas inspektoram apsekot minēto koku un izvērtēt tā stāvokli. Pēc apsekojuma tiks pieņemts lēmums tālākai rīcībai, lai ielūzušais koks neapdraudētu apkārtējo vidi un cilvēkus. Ja koku būs nepieciešams nozāģēt, tiks izsniegta Ārpus meža augošu koku ciršanas atļauja.

Ja koks vai liels zars ir nokritis uz pilsētas zemes īpašnieku vai lietotāju zemes - daudzdzīvokļu vai mazstāvu māju iekšpagalmos, sabiedrisko ēku tuvumā vai pagalmos -, konkrētās teritorijas apsaimniekotājam jāzvana Būvvaldes Apstādījumu inspekcijai, kā arī jāiesniedz fotofiksācija un iesniegums Apstādījumu inspekcijai.

Savukārt gadījumos, kad koks ir nogāzies uz pilsētas zemes ielu zaļajā zonā, jāzvana Mājokļu un vides departamenta Vides pārvaldei.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais