Notiks pirmie Mīlgrāvja krastmalas svētki

Ar vēl nebijušām svinībām visiem Vecmīlgrāvja un tā apkārtnes iedzīvotājiem 24. jūlijā, Meldru ielas apkaimē notiks pirmie Krastmalas svētki. Pasākumā gan mazi, gan lieli varēs izjust gaisotni, kāda tā bija Vecmīlgrāvī pirms vairākiem gadsimtiem.

Krastmalas svētki ar dažādām aktivitātēm bērniem un pieaugušajiem veicinās iedzīvotāju interesi par tā vēsturi un par Mīlgrāvja kanālu kā vienīgo pieeju pie ūdens Vecmīlgrāvī un tā apkārtnē. Turpmākajos gados Krastmalas svētkos katru reizi tiks stilizēta šova veidā attēlots kāds no apkārtnes iedzīvotāju nodarbošanās un ostu attīstības vēsturiskajiem posmiem līdz pat mūsu dienām.

2011.gadā aprit 135 gadi latviešu jūrnieku mācību iestādei - Mangaļu jūrskolai, kuru tālajā 1876.gadā dibināja izcilais latvietis Krišjānis Valdemārs. Par godu šim notikumam Krastmalas svētku kulminācijā tiks atklāta piemiņas zīme.

No rīta līdz vēlai pēcpusdienai jebkuram šīs Rīgas daļas apmeklētājam un iedzīvotājam Vecmīlgrāvja attīstības biedrība sadarbībā ar Rīgas Brīvostu, piedāvās plašu programmu.

Krastmalas svētkos būs iespējams pašiem piedalīties viduslaiku tērpu veidošanā, tad redzēt tos īpašā skatē, būs arī bruņinieku paraugdemonstrējumi un spēles, kādas savulaik spēlēja viduslaikos.

Varēs novērtēt kādi bijuši viduslaiku turnīru garie karogi, bruņinieku telts, kurā atrodas vairogi, bruņas, ieroči, smēde, kur uz īstām oglēm tiks kaltas naglas un pakavi.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.