Rīdzinieki atbalsta Pašvaldības policijas pilnvaru palielināšanu

Vairāk nekā 66 procenti Rīgas iedzīvotāju atbalsta priekšlikumu Pašvaldības policijai piešķirt tiesības sastādīt protokolus par sīko huligānismu, liecina Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS maijā veiktās aptaujas rezultāti.

Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais: „Sīkais huligānisms ir tipisks sabiedriskās kārtības pārkāpuma veids, un tas ietilpst Pašvaldības policijas tiešajā kompetencē. Taču, lai fiksētu huligānisma aktu, Pašvaldības policijas darbiniekam kopā ar aizturēto jādodas uz Valsts policijas iecirkni, kur Valsts policijas darbinieks pēc Pašvaldības policijas darbinieka vārdiem raksta protokolu. Šāda kārtība ir pilnīgi aplama, un esmu gandarīts, ka tā domā arī divas trešdaļas rīdzinieku”.

Jau ziņots, ka pēc D.Turlā iniciatīvas sagatavoti priekšlikumi izmaiņām likumos un normatīvajos aktos, paredzot Pašvaldības policijas tiesību pielīdzināšanu Valsts Kārtības policijas tiesībām. Priekšlikumi darīti zināmi Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai tās izbraukuma sēdē Rātsnamā 14. jūnijā.

Komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis komisijas vārdā apsolīja virzīt priekšlikumus atbildīgajām ministrijām atzinumu saņemšanai, kā arī iesniegt tos attiecīgajām Saeimas komisijām.

Latvijā

Rēzeknē notiekošajā Latgales rajona tiesas prāvā, kurā par nelikumīgas robežas šķērsošanas organizēšanu apsūdzēta biedrības “Gribu palīdzēt bēgļiem” aktīviste Ieva Raubiško, prokurore apsūdzētajai lūgusi piespriest viena gada un sešu mēnešu cietumsodu.

Svarīgākais