Rīgas Ziemeļu rajonā un Vidzemes priekšpilsētā saskaitīti vairāk nekā 150 grausti

© Kaspars Krafts, f64

Vakar, 14.jūlijā, Ziemeļu Izpilddirekcijas rīcībā esošajai informācijai par graustiem Ziemeļu rajonā un Vidzemes priekšpilsētā tika pievienota informācija par Īpašuma departamenta apzinātajiem objektiem un papildinātu to ar iedzīvotāju sniegto informāciju. Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs pastāstīja, ka no iedzīvotājiem saņemta informācija par 30 ēkām, kas varētu tikt uzskatīta par graustiem.

Tāpat kā iepriekš Austrumu direkcijā, tika pārrunāta informācija par katru no sarakstā minētajiem objektiem. Visu informāciju par to cik Rīgā ir graustu, kādi tie ir un kam pieder, kādi soļi sperami tā sakārtošanā utt. Īpašuma departaments prezentēs Īpašuma komitejas sēdē 15. augustā.

Kā iepriekš ziņots, ka Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks ir izdevis rīkojumu pašvaldības izpilddirekcijām un Īpašuma departamentam uzsākt sistemātisku cīņu pret graustiem Rīgā. Tādēļ Īpašuma departaments maijā aicināja Rīgas pilsētas iedzīvotājus informēt par ēkām un būvēm Rīgā, kas ir pilnīgi vai daļēji sagruvušas vai nonākušas tādā stāvoklī, ka to lietošana ir bīstama apkārtējo drošībai un dzīvībai un to izskats bojā pilsētas ainavu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.