Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Nils Ušakovs: Cilvēku drošība ir svarīgāka par kvīšu līmēšanu uz nepareizi novietotām mašīnām

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, uzrunājot Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) darbiniekus, norādīja, ka par galvenajām prioritātēm policijas darbā ir jāizvirza iedzīvotāju drošību un kārtību pilsētas ielās.

„Lai arī pašlaik Rīgas budžeta ieņēmumi strauji sarūk, mēs saglabāsim pašvaldības policijas darbiniekiem algas esošajā līmenī. Taču mēs arī izvirzīsim stingras prasības – rīdziniekiem un pilsētas viesiem jājūtas droši Rīgā, un pilsētā ir jābūt kārtībai. Nepieciešams skaidri noteikt prioritātes. Cilvēku drošība ir svarīgāka par kvīšu līmēšanu uz nepareizi novietotām mašīnām,” norādīja domes priekšsēdētājs.

Viņš arī uzsvēra, ka ir nepieciešams samazināt RPP administratīvos resursus, vienlaicīgi palielinot inspektoru skaitu, lai varētu nodrošināt kārtības patruļas visā Rīgas teritorijā.

Par prioritātēm Rīgas pašvaldības policijas darbā domes priekšsēdētājs nosauca arī sadarbību ar Valsts policiju, īpaši ar Kārtības policiju, kā arī RPP darba optimizāciju.

Ar Rīgas Pašvaldības policijas pārstāvjiem tikās arī Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais.

Rīt, 16, oktobrī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs tiksies ar Latvijas Republikas iekšlietu ministri Lindu Mūrnieci.