Mežaparkā plāno izveidot šķēršļu trasi

SIA "Kaķītis" iecerējusi izveidot šķēršļu trasi Mežaparkā.Šķēršļu parku plānots izveidot vairāk nekā hektāru lielā platībā. Uz augošiem kokiem tiks nostiprināti šķēršļi, kurus veido starp kokiem nostieptas troses, tīkli, tiltiņi, šūpoles, baļķi, virves un kāpnes.

Piedzīvojumu parku plāno veidot SIA "Kaķītis", kam līdzīgas trases izveidotas Siguldā un Ventspilī.

Rīgas Būvvaldes padome šodien atbalstīja šķēršļu parka projektēšanas sākšanu.

Būvvaldes padomes sēdē tika izskatīti pieci attīstības priekšlikumi, trīs pieteikumi nekustamā īpašuma veidošanai, kā arī tika lemts par citiem jautājumiem.

Būvvaldes padome atbalstījusi ieceri rekonstruēt daudzstāvu dzīvojamo ēku Brīvības ielā 166, un nolemts izsniegt plānošanas un arhitektūras uzdevumu. Tāpat projektēšanu varēs sākt divām īslaicīgas lietošanas autostāvvietām Grostonas ielā 15 un Arēnas ielā 2.

Savukārt Rīgas domes Satiksmes departamenta ierosinātajam Raņķa dambja un Vienības gatves, Mūkusalas ielas savienojuma izbūves priekšlikumam, kas nodrošinātu satiksmi no Rīgas brīvostas līdz "Via Baltica" dienvidu ievadam Rīgā, piemērota publiskās apspriešanas procedūra.

Padomes sēdē atbalstīti divi pieteikumi nekustamā īpašuma veidošanai, kā arī saskaņots Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas noteiktais ēkas kultūrvēsturiskās vērtības līmenis un izskatīti citi jautājumi.

Latvijā

Lielais kritušo skaits abās karojošajās pusēs 1944. gada kaujās par Bausku apliecināts ar vārdiem no vietējā avīzē “Bauskas Darbs” 1945. gada 9. jūnijā publicētas Bauskas apriņķa Tautas veselības nodaļas prasības pilsētas izpildu komitejai šos līķus beidzot tomēr apglabāt.

Svarīgākais