Uzlabo satiksmes organizāciju pie Slāvu maģistrālā transporta mezgla

Līdz ar estakādes atvēršanu transporta līdzekļu satiksmei jūnijā, kas ļauj nokļūt no Slāvu pārvada pār dzelzceļu uz Slāvu rotācijas apli, no 15.jūnija ir veiktas arī satiksmes organizācijas izmaiņas Lubānas un Ilūkstes ielu krustojumā.

Kreisais pagrieziens no Lubānas ielas uz Ilūkstes ielu ir aizliegts. Turpretī Lubānas un Andreja Saharova ielu krustojumā kreisais pagrieziens tagad ir atjaunots. Diemžēl daudzi autovadītāji satiksmes organizācijas izmaiņas joprojām nav ņēmuši vērā.

Lai nokļūtu Ilūkstes ielas rajonā Rīgas domes Satiksmes departmenta satiksmes organizācijas un kustības drošības speciālisti iesaka braukt lejā uz Slāvu rotācijas apli, kur rodas divas iespējas. Pirmā - braukt pa Krustpils ielu – Katlakalna ielu – A.Saharova ielu – M.Keldiša ielu – Ilūkstes ielu, savukārt otrā paredz braukt pa Dārzciema ielu – A.Deglava – Ilūkstes ielu.

Satiksmes departaments aicina autovadītājus sekot līdzi ceļa zīmēm un citiem satiksmes organizācijas tehniskajiem līdzekļiem, kā arī ievērot braukšanas ātruma ierobežojumus.

‍Kā jau iepriekš tika informēts, Slāvu maģistrālā transporta mezgla izbūves gaitā tika veikta trīs līmeņu estakāžu būvniecība Slāvu rotācijas apļa vietā (pavisam astoņas estakādes) un Slāvu dzelzceļa pārvada pārbūve, izveidojot 8 braukšanas joslas.

Lai būvniecības laikā nepārtrauktu autotransporta un dzelzceļa satiksmi, vispirms tika uzbūvēts jauns četru braukšanas joslu pārvads un blakus otrs četru braukšanas joslu pārvads pār dzelzceļu.

Svarīgākais