Rīgā sāk darboties vairākas jaunas sabiedriskās tualetes

Vērmanes dārzā, Kronvalda parkā pie Elizabetes ielas un Esplanādē pie Kalpaka bulvāra sāk darboties sabiedriskās tualetes.

Apmeklētājiem katrā vietā ir pieejamas divas kabīnes, samaksa par pakalpojumu ir 20 santīmi. Ikdienā tualešu darba laiks ir no pulksten deviņiem rītā līdz 23, taču svētku laikā to darbības laiks tiks pagarināts pēc nepieciešamības.

Rūpējoties par Rīgas iedzīvotāju un pilsētas viesu ērtībām, pašvaldība nolēma uzstādīt pagaidu tualetes Vērmanes dārzā, Esplanādē un Kronvalda parkā līdz tiks uzbūvētas stacionārās labierīcības.

Kopumā Rīgas domes Mājokļu un vides departaments šogad ir plānojis ierīkot 12 jaunas sabiedriskās tualetes.

Divas no tām – Jaunielā un Radio ielā darbu uzsāka 6. jūnijā. Pārējās vietās - Vērmanes dārzā, Jēkaba laukumā, 13. janvāra ielā (pie Vaļņu ielas), Kronvalda parkā (pie Elizabetes ielas), divās vietās Mežaparkā (Ostas prospektā un pie bērnu rotaļu laukuma), Kronvalda parkā (Kronvalda bulvāra pusē), Turgeņeva un Gogoļa ielas skvērā (pie Zinātņu akadēmijas), Dailes teātra laukumā (Šarlotes un Brīvības ielas stūrī) un Esplanādē (pie Kalpaka bulvāra) pašvaldība ir izbūvējusi komunikācijas un konkursa kārtība tiek izraudzīts tualešu būvnieks.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais