Piešķir līdzekļus "Sarkandaugavai", lai iedzīvotājiem varētu nodrošināt siltumapgādi

Rīgas domes Finanšu un administrācijas komitejas deputāti šodien nolēma piešķirt overdraftu 386 000 latu apjomā Rīgas pašvaldības SIA "Sarkandaugava", lai namu apsaimniekotājs varētu norēķināties ar "Rīgas siltumu" un tādējādi Sarkandaugavas iedzīvotājiem beidzot tiktu pieslēgta apkure, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Šāds jautājums darba kārtībā tika iekļauts pēc Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova iniciatīvas. "Mēs nevaram pieļaut, ka aukstā laikā iedzīvotāji paliktu bez apkures. Neskatoties uz esošajiem parādiem un nesaimniecisku iepriekšējo namu pārvaldnieku rīcību, pašvaldība gādās, lai rīdziniekiem nebūtu jācieš no aukstuma", norāda domes priekšsēdētājs.

Komiteja nolēma uzdot domes Finanšu departamentam nodrošināt "Sarkandaugavai" nepieciešamo overdrafta apjomu, no namu apsaimniekotāja pieprasot papildus piešķirtā limita dzēšanas grafiku un rīcības plānu tā atmaksāšanai. Finansējums tiek piešķirts, veicot iekšēju pārdali kopējā namu apsaimniekotāju overdrafta limita ietvaros.

Svarīgākais