Rīt notiks "Veselīgo Jāņu dienu" pasākums

21. jūnijā, no plkst. 11.00 līdz 14:00 Rīgas Centrāltirgū Līgo svētku ietvaros notiks „Veselīgo Jāņu dienu” pasākums.

Labklājības departamenta teltī (Rīgas Centrāltirgus teritorijā, pie Nēģu ielas ) varēs saņemt uztura speciālistes Lienes Sondores konsultācijas un noderīgus padomus, kā līgot veselīgi un droši. Citi Labklājības departamenta speciālisti sniegs dažāda veida informāciju par pareizu uzturu un veselīga dzīves veida veicināšanu.

Pasākuma ietvaros varēs pagaršot īpašo sieru un uzzināt labākas siera receptes autoru. Labklājības departamenta izsludinātajā konkursā tika saņemtas 20 īpašā siera receptes, bet speciālisti apbalvošanai izvirzīja četras no tām. Notiks dažādu sieru degustācija, balsojot par garšīgāko un veselīgāko. Savas zināšanas par sieru būs iespējams uzlabot, piedaloties izglītojošā spēlē „Veselīgā siera izzināšana”, kuras laikā dalībniekiem piena un sakņu paviljonos būs jāatrod kontrolpunkti un pareizās atbildes uz jautājumiem par šī produkta labvēlīgo ietekmi uz organismu.

Spēles uzvarētājus gaida garšīgas balvas.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.