Pārdaugavā varētu būt maksas stāvvietas

Pavisam nesen Rīgas pašvaldība paplašināja maksas auto stāvvietu skaitu, un tagad daudzviet, kur līdz šim mašīnas varēja atstāt bez maksas, par to novietošanu ir jāmaksā. Rīgas domes Satiksmes departamenta direktors Edgars Strods portālam tvnet.lv norāda, ka nākotnē pašvaldības maksas stāvvietas varētu būt arī Pārdaugavā.

Viņš izteicās, ka nākotnē pašvaldības maksas stāvvietas varētu ierīkot arī citviet Rīgā. Tostarp par auto novietošanu varētu būt jāmaksā līdz pat Pērnavas ielas lokam.

Jautāts par Daugavas otro krastu, Strods sacīja: “Skatīsimies, kāda būs situācija. (..) Pārdaugavā šobrīd nav tāda īsta plāna, bet varētu būt atsevišķās vietās ap Āgenskalna tirgu. Tur jau sāk rasties situācijas, ka esošās stāvvietas ir pieblīvētas. Daudz automašīnu tur vienkārši stāv ilgtermiņā. Pusgadu tā stāv – neviens to neaiztiek. Ja tur ir atļauts, kādas problēmas?”

Strods atturējās izteikties, kad Pārdaugavā varētu izveidot maksas stāvvietas. Ar to nodarbojas “Rīgas satiksme”.

Strods atgādināja, ka maksas stāvvietu galvenais mērķis ir atbrīvot vietu automašīnai, ko vēlas novietot uz īsu laiku, nevis ilgstošai stāvēšanai. "Es atbraucu, izdaru savas lietas un aizbraucu.”

Lai motivētu cilvēkus stāvvietu izmantot pēc iespējas īsāku laiku, pirmās stundas cena ir lētāka nekā otrās. “Centrā aktivitātes ir lielākas un tāpēc cena ir dārgāka.” Jo tālāk no Rīgas centra, jo maksa ir mazāka.

Rīgas iedzīvotājiem ir iespēja iegādāties īpašas atlaides savu auto novietošanai maksas stāvvietās. Ja rīdzinieks, kurš vēlas dienas laikā novietot auto pie savas mājas, kur ir pašvaldības maksas stāvvietas, viņam jādodas uz “Rīgas satiksmi” un jānopērk abonements.

Tā cena atkarīga no tā, kurā zonā cilvēks dzīvo – jo tuvāk Rīgas centram, jo tas maksās dārgāk. Cena ir vairāki desmitu latu. Iegādājoties šo abonentu, cilvēks var novietot auto savas mājas kvartāla stāvvietās jebkurā dienas laikā un jebkurā vietā.

Nakts laikā visas stāvvietas ir bez maksas.

Jau ziņots, ka jaunas maksas stāvvietas šopavasar ierīkoja K.Barona ielas posmā no Artilērijas ielas līdz Pērnavas ielai, Matīsa ielas posmā no A.Čaka ielas līdz Avotu ielai, Artilērijas ielas posmā no Brīvības ielas līdz A.Čaka ielai, Citadeles ielas posmā no Miķeļa ielas līdz Kronvalda bulvārim, Annas ielā, Antenas ielā, Dainas ielā, Ērgļu ielas posmā no A.Čaka ielas līdz K.Barona ielai, Miķeļa ielas posmā no Eksporta ielas līdz Citadeles ielai, Palīdzības ielas posmā no A. Briāna ielas līdz Miera ielai, Valkas ielas posmā no Hanzas ielas līdz Veru ielai, kā arī Vašingtona laukumā.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais