Rīgas 810. gadu jubileju atzīmēs ar atslēgas kalšanu un aviošovu

Ar plašu kultūras un izklaidējošo pasākumu programmu šī gada augustā tiks atzīmēta Rīgas 810 gadu jubileja.

Nedēļas nogalē no 19. līdz 21. augustam plānoti dažādi pasākumi un interesanti pārsteigumi - gan koncerti, gan vērienīgs aviošovs un uguņošana, informē Rīgas Dome.

Rīgas svētku ietvaros norisināsies lielkoncerts Mežaparkā un Rīgas dejotāju svētki Ķīpsalā. Doma laukumā divas dienas noritēs koncertprogramma "Torņi un zvaigznes", izrādot Rīgas unikalitāti un dažādu mākslinieku savdabīgo un augstvērtīgo muzikālo sniegumu nesteidzīgā laika plūduma ritmā, attālinoties no sadzīviski drudžainā tempa. 19.augusta vakarā būs ikgadējais Vecrīgas torņu mūzikas pasākums "Zvaigznes torņu ielokā".

Sestdien, 20.augustā, svinīgi atklās Rīgas Biržas namu, un tur koncertā varēs dzirdēt gan pasaules mūziku, opermūzikas pērles, gan arī uzzināt interesantus faktus par Rīgas biržu koncertstāstā "Tēli un sejas". Savukārt Ķīpsalā notiks trešie Rīgas dejotāju svētki, kuri pulcēs vairākus tūkstošus dejotāju, bet vakarā dziesmu svētku atmosfērā Mežaparka Lielajā estrādē notiks Rīgas svētku lielkoncerts "Meistars. Dziesma. Leģenda".

Gan sestdien, gan svētdien Vērmanes dārzā pulcēsies amatnieki. Tur noritēs lietišķās amatniecības izstrādājumu gadatirgus un prasmju demonstrējumi, folkloristu sadziedāšanās. Apmeklētāji varēs apgūt amata prasmes. Vērmanes dārzā norisināsies arī folkloras festivāls "Pašā Rīgas viducī", kurā būs iespēja iepazīties ar dažādu tautību dziesminiekiem no visas Latvijas.

Savukārt svētku dienās starp Dienvidu un Salu tiltu notiks pasaules līmeņa sporta aviācijas sacensību Rīgas posms, bet uz zemes un ūdenī notiks "Rīgas brīvostas kauss – Diennakts basketbola turnīrs" un "Kanāla regate".

Daudz dažādas aktivitātes notiks pilsētas ielu svētkos gan sestdien, gan svētdien – Teātra ielā taps mistērijas iestudējums, teatrāli uzvedumi notiks centrāltirgū, bet Sergeja Eizenšteina ielā vienu dienu tiks radīta filma, kuras tapšanā varēs iesaistīties katrs interesents. Atdzīvosies arī Alberta iela ar jau tradicionālo Rīgas svētku pasākumu "Pirms simts gadiem Albert’ ielā" un citviet. Svētkos paredzēta ielu mūzikas diena – Rīgas ielas ieskanēsies dažādos mūzikas žanros.

Svētdien visu dienu notiks neparasti un neierasti pasākumi 11.novembra krastmalā – būs koncertuzvedums, dažādu laikmetu rīdzinieku apmetnes, Rīgas 810 gadu jubilejas atslēgas kalšana, svētku uguņošana un dažādi citi interesanti pārsteigumi.

Svarīgākais