Nakts autobusos visvairāk braucēju uz Āgenskalnu

Aizvadījuši pirmos izmēģinājuma reisus naktī, uzņēmumā Rīgas satiksme informē, ka pagājušās nedēļas piektdienas naktī visvairāk braucēju galvaspilsētā bijis uz Āgenskalnu un Zolitūdi. Naksnīgie pasažieri ir bijuši kārtīgi, jo transportlīdzekļos nav konstatēts neviens vandalisma gadījums.

Savukārt sestdienas naktī visvairāk cilvēku devušies uz Juglu un Mežciemu. Abās naktīs vismazāk pasažieru bijis virzienā uz Mežaparku.

Kopējais pārvadāto pasažieru skaits bija 1218 cilvēku, stāsta RS klientu apkalpošanas un komunikācijas daļas vadītājs Viktors Zaķis. Plānots, ka transports naktī kursēs līdz pat augustam, maksa par braucienu – viens lats. Kopumā RS izveidojusi desmit maršrutus uz lielākajiem pilsētas mikrorajoniem.

RS arī informē, ka atiešanas laiki starp galapunktiem ir aptuveni – tie atkarīgi no pasažieru plūsmas. Kustības saraksti pieejami interneta vietnē www.rigassatiksme.lv un attiecīgo maršrutu galapunktos, kā arī zvanot pa bezmaksas tālruni 80001919. Galapunkti pilsētas centrā atrodas 17. trolejbusa maršruta pieturvietā Centrālā stacija, 19. trolejbusa maršruta pieturvietā Centrālā stacija, kā arī 9. un 27. trolejbusa maršruta pieturvietā Stacijas laukums.

Nakts transportlīdzeklis – dzeltenie midibusi – nav tas pats, kas mikriņi, tāpēc pasažieriem jāielāgo, ka autobusi apstājas tikai pieturvietās. Iekāpšana un izkāpšana notiek tikai pa priekšējām durvīm. Izņēmums ir pasažieri ar bērnu ratiņiem, ratiņkrēslos un tamlīdzīgi.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais