Veiks izmaiņas satiksmes organizācijā pie Slāvu maģistrālā transporta mezgla

Līdz ar estakādes atvēršanu transporta līdzekļu satiksmei, kas ļauj nokļūt no Slāvu pārvada pār dzelzceļu uz Slāvu rotācijas apli, tuvākajā laikā tiks veiktas satiksmes organizācijas izmaiņas Lubānas un Ilūkstes ielu krustojumā, kā arī Lubānas un Andreja Saharova ielu krustojumā.

Izmaiņas saistītas ar to, ka turpmāk nebūs nepieciešams braukt pāri estakādei uz Lubānas ielu, lai nokļūtu Krustpils un Dārzciema ielās. Transporta līdzekļu satiksmei turpmāk tiks atļauts kreisais pagrieziens no Lubānas ielas uz A. Saharova ielu virzienā no Ilūkstes ielas, kas bija aizliegts uz Slāvu maģistrālā transporta mezgla būvniecības laiku.

Līdz ar kreisā pagrieziena atļaušanu A.Saharova ielā, tiks atjaunots joslu sadalījums pa divām joslām katrā virzienā posmā no estakādes līdz Ilūkstes ielai, vienlaicīgi aizliedzot kreiso pagriezienu no Lubānas uz Ilūkstes ielu virzienā no Slāvu rotācijas apļa.

Rīgas domes Satiksmes departaments aicina autovadītājus sekot līdzi ceļa zīmēm un citiem satiksmes organizācijas tehniskajiem līdzekļiem, kā arī ievērot braukšanas ātruma ierobežojumus.

Līdz šim jau veikti vairāk nekā 95% no visiem būvdarbiem un Slāvu maģistrālo transporta mezglu plānots pilnībā pabeigt līdz jūnija beigām.

Kā jau iepriekš tika informēts, Slāvu maģistrālā transporta mezgla izbūves gaitā tika veikta trīs līmeņu estakāžu būvniecība Slāvu rotācijas apļa vietā (pavisam astoņas estakādes) un Slāvu dzelzceļa pārvada pārbūve, izveidojot 8 braukšanas joslas.

Lai būvniecības laikā nepārtrauktu autotransporta un dzelzceļa satiksmi, vispirms tika uzbūvēts jauns četru braukšanas joslu pārvads un blakus otrs četru braukšanas joslu pārvads pār dzelzceļu.

Svarīgākais