"Rīgas siltums” veiks hidraulisko pārbaudi; pārtrauks karstā ūdens padevi Bolderājā

Lai kvalitatīvi sagatavotos nākamajai apkures sezonai un savlaicīgi atklātu iespējamās bojājumu vietas siltumtīklos, uzņēmums "Rīgas Siltums" 14. jūnijā veiks automātisko gāzes katlu māju Keramikas ielā 2a un Gobas ielā 33a siltumtīklu hidraulisko pārbaudi.

Pārbaudes laikā no plkst. 8:00 līdz hidrauliskās pārbaudes beigām (orientējoši plkst. 22:00) visiem siltumenerģijas patērētājiem jābūt droši atslēgtiem no siltumtīkliem, tādējādi iedzīvotājiem Bolderājā nebūs pieejams karstais ūdens. Lai siltumtīklos radušos bojājumu gadījumā apkārtējā vidē neizplūstu karsts siltumnesējs (ūdens), pirms hidrauliskās pārbaudes to atdzesē līdz +45 grādiem, tāpēc daļai namu karstā ūdens temperatūra pakāpeniski pazemināsies jau naktī no pirmdienas uz otrdienu - pēc plkst. 24:00.

Karstā ūdens padeve tiks atjaunota jau otrdienas vakarā, bet situācijā, ja atsevišķi siltumtīklu posmi pārbaudi neizturēs, iespējami karstā ūdens piegādes pārtraukumi līdz bojājumu novēršanai.

Pārbaudes laikā siltumtīkli ir paaugstinātas bīstamības objekti - siltumnesēja spiediens tajos sasniedz 10 atmosfēras.

Par plānoto siltumenerģijas padeves pārtraukšanu savlaicīgi - likumā noteiktā kārtībā ir informēti namu īpašnieki un apsaimniekotāji.

Akciju sabiedrība “RĪGAS SILTUMS” lūdz iedzīvotājus nekavējoties ziņot par hidrauliskās pārbaudes laikā novērotajām ūdens noplūdēm siltumtīklos pa bezmaksas diennakts Klientu palīdzības dienesta tālruni 80 0000 90.

Hidrauliskās pārbaudes ir visefektīvākā metode, lai pārliecinātos par siltumtīklu drošību. To laikā siltumtīklus izmēģina ar paaugstinātu spiedienu. Hidraulisko pārbaužu laikā tiek kontrolēts cauruļvadu, noslēgarmatūras, metināto savienojumu un kompensatoru blīvums.

Vasaras laikā plānotas hidrauliskās pārbaudes arī citās centralizētās siltumapgādes zonās, par iespējamiem karstā ūdens pārtraukumiem uzņēmums ziņos atsevišķi. Informācija mājas lapā www.rs.lv .

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais