Līgošanas pasākumu programma Rīgā, 11. novembra krastmalā

23. jūnijā Rīgā, 11.novembra krastmalā, jau otro reizi notiks lielākā līgošana Latvijā. Pasākumā darbosies 3 skatuves - Vakara sēta, Nakts sēta un Rīta sēta, pie kurām gada īsākajā naktī varēs baudīt mūziku visdažādākajām gaumēm.

Pasākuma programmā iekļauts latviešu ziņģu koncerts "Jāņu nakti negulēju" un pieci Līgo uzvedumi, kuros rīdzinieki un pilsētas viesi varēs iepazīt Jāņu tradīcijas. Krastmala teritorijā no Akmens līdz Vanšu tiltam tiks pārvērsta par īstu līgošanas vietu ar meijām, garajiem galdiem un lieliem ugunskuriem.

Lai uz Rīgā rīkotajiem Līgo pasākumiem varētu nokļūt ikviens, 23. un 24.jūnijā sabiedriskais transports Rīgā kursēs bez maksas.

Rīdzinieki un pilsētas viesi tiks gaidīti pasākumā jau no plkst. 17.00, kad sāks darboties Pušķošanās sēta, kurā kopā ar folkloras kopu „Ceiruleits” varēs gatavoties līgošanai – vīt vainagus, apdziedāties, iet rotaļās un apgūt danču soļus. Uz lielās - Nakts sētas skatuves programma sāksies plkst. 20.00, kad krastmalu ar līgotnēm ieskandinās folkloras kopa «Kokle». Nakts sētas programmā uzstāsies arī aktieru ansamblis „Mūžīgais unisons” un grupas „Krauja Storm Band” un „Apvedceļš”. Pie lielās skatuves ikviens varēs līdzi dziedāt un dejot latviešu ziņģu koncerta „Jāņu nakti negulēju” melodijām. Koncertā Kārļa Lāča vadībā uzstāsies Intars Busulis, Ingus Ulmanis, Andris Ērglis, Zane Dombrovska, Amber un Lady’s sweet.

Vakara sētā, kas izvietosies tuvāk Akmens tiltam, mājīgā atmosfērā no plkst. 20.20 notiks sadziedāšanās kopā ar Valdi Zilveri, Andri Daņiļenko, Juri Hiršu, aktieru duetu „Aktieru balle”, Santu Zapacku un Hariju Ozolu, savukārt Rīta sēta, kas atradīsies tuvāk Vanšu tiltam, aicinās pie sevis jauniešus, kuriem dinamiskus Līgo ritmus līdz pat četriem rītā piedāvās DJ Mart Inc, «Musiqq», DJ Ella vs. Discoteq un DJ Roberts Lejasmeijers.

Jāņu skaistākās tradīcijas uz skatuves tiks izspēlētas piecos Līgo uzvedumos, kurus veido režisors Regnārs Vaivars kopā ar folkloras kopas „Vilkači” dalībniekiem. Krastmalā notiekošais tiešraidē tiks demonstrēts arī televīzijā.

Lai Latvijas lielāko līgošanas pasākumu nespētu izjaukt slikti laika apstākļi, krastmalā tiks izvietotas nojumes, kur apmeklētājiem uzkavēties lietus gadījumā. Pasākuma laikā Krastmalā notiks plaša tirdzniecība, kur par pieņemamām cenām varēs iegādāties Līgo svētku tradicionālās uzkodas, atspirdzinošos dzērienus un visdažādāko Latvijas zīmolu alus šķirnes. Krastmalā tiks izvietoti galdi, pie kuriem apmeklētāji varēs baudīt arī līdzatnesto cienastu.

Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Rūpējoties par pasākuma drošu norisi, pie ieejām pasākuma norises vietā apsardze veiks pārbaudes, pasākuma teritorijā stikla taru un bīstamus priekšmetus ienest būs liegts.

Pirmo reizi līgošana 11. novembra krastmalā notika 2010. gadā, kad kopumā Jāņu nakts pasākumus visā Rīgā apmeklēja ap 15 000 līgotāju.

Svarīgākais