Rīgā, Jaunielā un Radio ielā atvērtas jaunās sabiedriskās tualetes

© F64

No šodienas Rīgas iedzīvotāju un tūristu ērtībām pieejamas jaunuzceltas un labiekārtotas sabiedriskās tualetes Radio ielā un Jaunielā pie Rīgas Tehniskās universitātes.

„Rīga kļūst aizvien draudzīgāka gan rīdziniekiem, gan ārvalstu viesiem. Esmu gandarīts, ka beidzot izdevies rast risinājumu neskaitāmus gadus ilgušajam sabiedrisko tualešu deficītam galvaspilsētā”, šodien, atklājot jaunās sabiedriskās tualetes Jaunielā, uzsvēra Rīgas vicemērs Andris Ameriks. Viņš arī uzdeva izpildinstitūcijām jau laikus domāt par informatīvām norādēm, lai tūristiem nesagādātu problēmas jaunierīkotās sabiedriskās tualetes turpmāk arī atrast.

Savukārt Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko norādīja, ka beidzot rasts risinājums sabiedrisko tualešu jautājumā un, ka ekspluatācijā tiek nodoti pirmie objekti, kuriem sekos arī nākamie.

Radio ielā izbūvētas sešas kabīnes, no tām viena paredzēta invalīdiem un arī māmiņām mazuļu pārtīšanai. Savukārt Jaunielā atrodas 11 kabīnes, no tām deviņas ir universālās, kuras var izmantot gan sievietes, gan vīrieši, viena – tikai vīriešiem un viena kabīne paredzēta invalīdiem un māmiņām ar mazuļiem. Samaksa par pakalpojumu ir 20 santīmi.

Šo tualešu tehnisko projektu un komunikāciju ierīkošanas darbus veica SIA „Arhiteh”, tualetes konstrukcijas izgatavoja „Unico MODULAR” (Čehija), bet celtniecības darbus veica SIA „Blauplaz”.

Kopumā Rīgas domes Mājokļu un vides departaments šogad ir plānojis ierīkot 12 jaunas sabiedriskās tualetes. Pašvaldība jau ir izbūvējusi komunikācijas un patlaban ir izsludināts starptautisks konkurss par jaunu tualešu būvniecību Vērmanes dārzā, Jēkaba laukumā, 13. janvāra ielā (pie Vaļņu ielas), Kronvalda parkā (pie Elizabetes ielas), divās vietās Mežaparkā (Ostas prospektā un pie bērnu rotaļu laukuma), Kronvalda parkā (Kronvalda bulvāra pusē), Turgeņeva un Gogoļa ielas skvērā (pie Zinātņu akadēmijas), Dailes teātra laukumā (Šarlotes un Brīvības ielas stūrī) un Esplanādē (pie Kalpaka bulvāra).

Rūpējoties par Rīgas iedzīvotājiem un viesiem, jau tuvākajās dienās ir plānots uzstādīt pagaidu labierīcības: Vērmanes dārzā, Esplanādē un Kronvalda parkā.

Svarīgākais