Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Šovasar Rīgā jārēķinās ar sastrēgumiem

© f64

Aizvadītajā nedēļā daudzu autovadītāju dusmas izpelnījās satiksmes ierobežošana uz vienas no intensīvākajām Rīgas ielām. SIA Rīgas tilti sākusi vērienīgus remontdarbus pie Latvijas Nacionālā teātra Valdemāra ielas un Kronvalda bulvāra krustojumā.

Tas faktiski nozīmē vismaz desmit minūšu līdz pusstundu ilgu nīkšanu Valdemāra ielā, jo posmā pirms Vanšu tilta satiksme ir ierobežota. Vienīgā informatīvā zīme par šiem darbiem piestiprināta divus krustojumus pirms Nacionālā teātra. Ar šādu kārtību jārēķinās līdz 1. septembrim, liecina paziņojums uz ceļa zīmes.

Par konkrētajiem remontdarbiem RP SIA Rīgas satiksme mājaslapā rodams visai skops ieraksts: «No 1. jūnija līdz 31. augustam remontdarbu dēļ tiks veiktas izmaiņas 5., 7. un 9. tramvaja maršrutu kustības organizācijā un kustības sarakstos.»

Autovadītājiem jārēķinās arī ar citiem satiksmes ierobežojumiem. Līdz 16. novembrim pāri Kārļa Ulmaņa gatvei pie Kalnciema ielas notiek gājēju pārvada izbūve. Plašāka informācija par šiem remontdarbiem nav atrodama. RDSD mājaslapā norādīts, ka tur tiek atspoguļota informācija par Rīgas ielu posmiem, kur remontdarbu veikšanai vai transporta būvju elementu aizņemšanai izsniegta darbu veikšanas atļauja, savukārt vienīgajā sarakstā netiek iekļauti avārijas remontdarbi.

2011. gadā Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja ir atbalstījusi ielu seguma periodiskās atjaunošanas darbus veikt 18 galvaspilsētas ielās. Ielu seguma periodiskās atjaunošanas laikā ielas brauktuvei un/vai ietvēm tiek uzklāts jauns asfaltbetona segums, atjaunotas vai uzlabotas brauktuves apmales, komunikāciju aku lūkas, uzklāts jauns ceļa horizontālais apzīmējums, saglabājot līdzšinējo ielas ģeometriju.

Šie darbi paredzēti Augšielas visā garumā, Ernestīnes ielas posmā no Melnsila ielas līdz Margrietas ielai, Gramzdas ielā no Zolitūdes ielas līdz Anniņmuižas ielai, Jāņa Asara ielas posmā no Pērnavas ielas līdz dzelzceļam, Juglas ielā no iebrauktuves uz Gaiļezera slimnīcu līdz Biķernieku ielai, Kapseļu ielā visā garumā un pie Nacionālā teātra.

Tāpat ceļu remontdarbi iecerēti Krustpils ielā no Sila ielas līdz Šķirotavas ielai, Maskavas ielā no Taisnās ielas līdz pilsētas robežai (pa posmiem), Melnsila ielā no Vīlipa ielas līdz Kalnciema ielai, Motoru ielā visā garumā, Nītaures ielā visā garumā, Rasas ielā no Maskavas ielas līdz Aviācijas ielai, Rītupes ielā no Lubānas ielas līdz Dzērvju ielai, Ropažu ielā no Džutas ielas līdz Brīvības gatvei, Rušonu ielā no Prūšu ielas līdz Salaspils ielai, kā arī Sniedzes un Stadiona ielā visā garumā.

Rīgas pilsētas pašvaldības investīciju programmā 2011. gadam paredzēti 2,1 miljons latu septiņu projektu īstenošanai. Ilmājas ielas posmā no Tadaiķu ielas līdz Kartupeļu ielai rekonstrukcijai atvēlēti 605 000 latu, savukārt Vāveres, Caunes un Austrumu ielai – 370 000 latu. Hermaņas ielas posmā no Bāriņu ielas līdz Ojāra Vācieša ielai rekonstrukcijas darbu veikšanai šogad iedalīti 358 000 latu, savukārt Limbažu ielas atjaunošanai posmā no Sarkandaugavas līdz Sliežu ielai iedalīti 273 000 latu. Vasaras ielas rekonstrukcijai plānoti 128 000 latu.

Mazākas investīcijas – 220 000 latu – paredzētas lietus kanalizācijas kolektora būvniecībai Viestura prospektā, un 155 000 latu atvēlēti līdzīga projekta īstenošanai Slokas ielā, kur būvniecība iecerēta no Kurzemes prospekta līdz Kooperatīva ielai.

***

PLĀNOTIE REMONTDARBI, KAS APGRŪTINĀS SATIKSMI

• Siltumtīklu remonts Brīvības ielas posmā no Ropažu ielas līdz Gaisa tiltam;

• tramvaja sliežu ceļu rekonstrukcija Valdemāra ielā un Kronvalda bulvārī;

• lietus kanalizācijas kolektora būvniecība Viestura prospektā;

• lietus kanalizācijas kolektora būvniecība Gaujas ielā Austrumu maģistrāles ietvaros;

• lietusūdens kanalizācijas kolektora būvniecība Meža prospektā Austrumu maģistrāles ietvaros;

• Juglas ielas seguma periodiskā atjaunošana posmā no iebrauktuves uz Gaiļezera slimnīcu līdz Biķernieku ielai;

• Valdemāra ielas un Daugavgrīvas ielas satiksmes mezgla rekonstrukcija;

• Vienības gatves rekonstrukcija posmā no Kaplavas ielas līdz Ozolciema ielai;

• Valdemāra ielas seguma periodiskā atjaunošana posmā no Kronvalda bulvāra līdz Kalpaka bulvārim;

• Krustpils ielas seguma periodiskā atjaunošana no Sila ielas līdz Šķirotavas ielai;

• Melnsila ielas seguma periodiskā atjaunošana posmā no Vīlipa ielas līdz Kalnciema ielai.