Piektdien Vakarbuļļu pludmalē pacels Zilo karogu

Piektdien, 3. jūnijā, pulksten 13 Vakarbuļļu pludmalē ceturto gadu pēc kārtas tiks pacelts Zilais karogs, kuru svinīgi uzvilks Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks. Pasākumā piedalīsies arī Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs, Pārdaugavas izpilddirektors Māris Kalve u.c. amatpersonas.

Pilsētas vadība aplūkos pludmales infrastruktūras gatavību jaunajai peldsezonai, notiks glābēju paraugdemonstrējumi, kā arī pasākuma dalībniekus priecēs Bolderājas mūzikas skolas jauniešu priekšnesumi.

Zilā karoga programma pasaulē kļuvusi par populāru tūrisma eko sertifikācijas modeli, kas atpazīts gan tūristu, gan pašvaldību un vides institūciju vidū. Zilais karogs ir zīme, ka ūdens kvalitāte un peldvietas infrastruktūra atbilst visiem starptautiskajiem standartiem.

Pēc pasākuma, orientējoši ap plkst. 14.00, amatpersonas apmeklēs jauno glābšanas staciju pie Daugavgrīvas pludmales, kura atrodas netālu no 3. autobusa galapunkta Bolderājā. Jaunā stacija darbu sākusi šajā sezonā, un tās izveidošanai dome atrada līdzekļus šī gada budžeta grozījumu ietvaros.

Svarīgākais