Rīgā atjaunos sabiedriskā transporta nakts reisus

Jūnijā Rīgā atjaunos nakts reisus un plānots atcelt maksu par bagāžas pārvadāšanu pilsētas sabiedriskajā transportā. Pašlaik šāda iespēja ir tikai 22. maršruta autobusos, kas kursē uz lidostu.

Pēc Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) ierosinājuma, no 8. jūnija piektdienu un sestdienu naktīs no centra kursēs sabiedriskais transports. Pašlaik plānots, ka tas no galapunkta Raiņa bulvārī izbrauks reizi stundā un biļete maksās vienu latu. Biļete, visticamāk, būs jāpērk pie vadītāja, bet pagaidām Rīgas domē par to vēl netiek lemts. Šādu kārtību nodrošinās tikai vasarā. Ja iedzīvotāju atsaucība būs liela, tad uzņēmumam Rīgas satiksme acīmredzot nāksies turpināt nakts reisus. Pašlaik brīvdienās visilgāk no centra kursē 53. maršruta autobusi – pēdējais reiss ir pulksten 23.40.

No 8. jūnija plānots atcelt arī maksu par bagāžas pārvadāšanu. Pašlaik pakalpojuma maksa ir 80 santīmu. Ja nav apmaksāta bagāžas pārvadāšana, tad saskaņā ar Latvijas Administratīvā pārkāpuma kodeksa 135. pantu sods ir līdz 15 latiem. Atgādinām, ka pirms nepilniem diviem gadiem, 2009. gada rudenī, atcēla maksu par bagāžas pārvadāšanu 22. maršruta autobusos.

Latvijā

Īstenojot uz bērnu onkoloģijas attīstību vērstu projektu, plānots ieguldīt 9,3 miljonus eiro, lai turpmāko piecu gadu laikā ieviestu uz pacientu centrētu un multidisciplināru pieeju visā aprūpes procesā, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā (VM).